Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Συνεχή τα μηνύματα στήριξης προς τους ομολογιούχους - Δήμος Σερρών προς Σαμαρά - Να δοθούν αποζημιώσεις

Συνεχή τα μηνύματα στήριξης προς τους ομολογιούχους - Δήμος Σερρών προς Σαμαρά - Να δοθούν αποζημιώσεις
Τι αναφέρει ο Δήμος Σερρών σε εκτενή επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό
Συνεχή και αλλεπάλληλα είναι τα μηνύματα στήριξης για το δίκαιο αίτημα για αποζημιώσεις των ομολογιούχων - φυσικών προσώπων που υπέστησαν ζημιές από το PSI+.
Mε επιστολή - παρέμβασή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Δήμος Σερρών ζητά να αποζημιωθούν οι ομολογιούχοι.

Το περιεχόμενο της επιστολής του Δήμου Σερρών

Στις Σέρρες και στο Διοικητήριο, σήμερα στη 22α του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2014, ημέρα της εβδομάδος Τετάρτη και ώρα 19:00 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμμβούλιο Σερρών, ύστερα από την αριθμ. 2/16-01-2014 εγγραφή πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που επιδόθηκε σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/7-7-2010 τ.Α’) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
«Κύριε δήμαρχε,
Ως πολίτες της πόλης των Σερρών και της ευρύτερης περιφέρειας αυτής όπου διαβιούμε με τις οικογένειες μας, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, πρόβλημα επιβίωσης για περισσότερες από τις περίπου 200 οικογένειες Σερραίων πολιτών, ήτοι 1.000 περίπου συμπολιτών μας, πρόβλημα που καθημερινά βαίνει διογκούμενο και μας οδηγεί στην απελπισία.
Άλλωστε το δικό μας πρόβλημα, είναι πρόβλημα που σε πανελλήνιο επίπεδο αντιμετωπίζουν 15.000 οικογένειες  και σε απόλυτα μεγέθη 100.000 άτομα.
Έχουν ξεπεράσει περίπου δύο χρόνια (Μάρτιος 2012) από τότε που την αρχική έκπληξη μας την διαδέχθηκε η απελπισία, όταν συνειδητοποιήσαμε ότι ξαφνικά, αναίτια και χωρίς καν να ερωτηθούμε με την εφαρμογή του PSI, χάσαμε ολοκληρωτικά το 53.5% των αποταμιεύσεων μας και θα πρέπει να περιμένουμε 30 χρόνια για να πάρουμε το υπόλοιπο 47,5%.
Να πάμε λίγο πίσω, όταν ο ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους) καλούσε το αποταμιευτικό κοινό, τους ιδιώτες αποταμιευτές, δηλαδή εμάς, να αποκτήσουμε τα Ελληνικά ομόλογα και μας οδηγούσε στην καταστροφή.
Τόσο ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, όσο και ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, έχουν δημόσια εκφράσει τη συμπαράσταση τους, στα Φυσικά Πρόσωπα που έχουν χάσει τις οικονομίες τους.
Έλεγε τότε ο υποψήφιος και νυν πρωθυπουργός στις 22-4-2012 από το «Ζάππειο»
«Ακόμα για τους ομολογιούχους που έχασαν αποταμιεύσεις μιας ζωής με το κούρεμα, πρέπει να αποζημιωθούν. Δεν θα μιλήσουμε τώρα γι΄αυτό. Αλλά υπάρχει τρόπος να γίνει. Κυρίως με φορολογικές διευκολύνσεις μελλοντικών ετών». ΝΑ το θυμάστε.
Προηγουμένως από το Ιούλιο του 2011 με συνεχόμενες δηλώσεις του ο  τότε ΥΠΟΙκ Ευάγγελος Βενιζέλος μας διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι οι όποιες συζητήσεις περί ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ  ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
Η κοροϊδία τους ξεκίνησε και συνεχίστηκε ασύστολα εις βάρος μας χωρίς κανένα ενδοιασμό, με αποτέλεσμα σήμερα να είμαστε απελπισμένοι, προδομένοι και οικονομικά κατεστραμμένοι.
Σαν έλληνες πολίτες υφιστάμεθα τα βάρβαρα μέτρα για την αντιμετώπισα της κρίσης, με απολύσεις, μειώσεις μισθών, μειώσεις συντάξεων, χαράτσια, ανεργία, όπως άλλωστε και όλοι οι συμπολίτες μας και επιπρόσθετα εμείς υποβληθήκαμε καις τη βάρβαρη δέσμευση των αποταμιεύσεων μας.
Όλα αυτά έχουν οδηγήσει 14 ομολογιούχους σε ακραίες αποφάσεις και συγκεκριμένα να βάλουν τέλος στη ζωή τους μην αντέχοντας την κατάντια στην οποία τους οδήγησαν.
Κύριε Δήμαρχε ζητάμε τη βοήθεια σας ώστε να αναδειχτεί το πρόβλημα μας και να δοθεί μια τίμια λύση σε αυτό.
Με τις ενέργειες τους κατάφεραν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη μας τόσο στο θεσμό της αποταμίευσης όσο και στην ίδια μας την χώρα. Δεν ζητάμε ούτε επιδοτήσεις, ούτε αποζημιώσεις, ούτε οικονομικές ενισχύσεις. Απλά ζητάμε να μας επιστρέψουν τα χρήματα μας.
Σας ζητάμε να προσθέσετε και τη δική σας φωνή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε μας δεχτεί ο Πρωθυπουργός για να του θέσουμε το δίκαιο αίτημα μας που δεν είναι τίποτε άλλο παρά Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΤΗΣΗΣ.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Α. Διαπιστώνει ότι το θέμα «Σχετικά με αίτημα του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου για την απόδοση των ομολόγων τους στην τομή κτήσης» ‘έχει όντως το χαρακτήρα του κατεπείγοντος
Β. Ζητά από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της χώρας την αποκατάσταση των αποταμιεύσεων των φυσικών προσώπων ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου στην τιμή κτήσης των ομολόγων τους.
Γ. Θέτει το θέμα στην ΚΕΔΕ προκειμένου να υπάρξει κεντρικό ψήφισμα αναλόγου περιεχομένου για τους ομολογιούχους όλης της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης