Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Δεκάδες εξώδικα καταφθάνουν στους δήμους από ιδιώτες - Ζητούν την άμεση εξόφληση των χρημάτων που τους οφείλονται

Δεκάδες εξώδικα καταφθάνουν στους δήμους από ιδιώτες - Ζητούν την άμεση εξόφληση των χρημάτων που τους οφείλονται
Οι οφειλές των δήμων προς τους ιδιώτες τον Δεκέμβρη του 2013 ανέρχονταν στα 431 εκατ ευρώ
Το ένα μετά το άλλο καταφθάνουν τα εξώδικα στους δήμους από ιδιώτες, οι οποίοι ζητούν τα χρήματα που τους οφείλονται, περιγράφοντας μάλιστα την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει.
Έτσι λίγο μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα περί «εξόφλησης όλων των προμηθευτών του Δήμου»,  δεκάδες ιδιώτες ζητούν την άμεση εξόφληση τους, απειλώντας ακόμη και με κατασχέσεις κατάσχεσης λογαριασμών του Δήμου, ενώ όπως υποστηρίζουν οι δημοτικές αρχές, θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την μισθοδοσία των Δημοτικών υπαλλήλων…
Να σημειωθεί ότι προ διμήνου ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης έδωσε παράταση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2014 στους δήμους προκειμένου να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τρίτους.
Οι οφειλές των δήμων προς τους ιδιώτες, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού τον Δεκέμβρη του 2013 ανέρχονταν στα 431 εκατ ευρώ (από 683 εκατ ευρώ το Νοέμβριο του 2013 και 1,1 δις ευρώ τον Ιανουάριο του 2013).
Από την αποτύπωση των στοιχείων προκύπτει ότι μεν οι δήμοι έχουν αρχίσει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τους ιδιώτες εντούτοις όμως οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις παραμένουν ακόμη σε υψηλά επίπεδα.
Ηδη σε δήμους, όπως σε αυτό των Τρικάλων ιδιώτης απέστειλε εξώδικο για υπόθεση οφειλής για την αγορά παραδοσιακής οικίας στο Βαρούσι.
Στο εξώδικο δίνεται προθεσμία 5 ημερών στην Δημοτική Αρχή να καταβάλει τα χρήματα της οφειλής, αλλιώς θα προχωρήσει η διαδικασία κατάσχεσης λογαριασμών του Δήμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης