Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Σε μίνι κυβερνητική κρίση η Γερμανία – Παραιτείται ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας στη σκιά «σκανδάλου» παιδικής πορνογραφίας

Σε μίνι κυβερνητική κρίση η Γερμανία – Παραιτείται ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας στη σκιά «σκανδάλου» παιδικής πορνογραφίας
Προς παραίτηση ο Hans-Peter Friedrich
Την πρώτη της πολιτική κρίση διανύει η κυβέρνησης της Γερμανίας, καθώς ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας, Hans-Peter Friedrich εξέφρασε την πρόθεση να παραιτηθεί από τον υπουργικό θώκο.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει και το γερμανικό πρακτορείο Deutsche Welle, ο βουλευτής των Χριστιανοκοινωνιστών, Hans-Peter Friedrich αναμένεται οσονούπω να υποβάλλει στην Angela Merkel την παραίτησή του.
Η παραίτησή του συνδέεται άρρηκτα με την υπόθεση του πρώην βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Sebastian Edathy, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Ειδικότερα, ο Hans-Peter Friedrich κατηγορείται για παρεμπόδιση δικαστικού έργου, καθώς όντας πρώην υπουργός Εσωτερικών είχε ενημερώσει άτυπα και προτού δρομολογηθούν οι δικαστικές εξελίξεις, τον επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Sigmar Gabriel, πως ο βουλευτής  Sebastian Edathy εμπλέκεται σε σκάνδαλο παιδικής πορνογραφίας.
Σημειώνεται πως τα άνωθεν εικάζεται πως έλαβαν χώρα τον Οκτώβριο του 2013. Λίγες ημέρες αργότερα ο Sebastian Edathy παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα, ενώ δύο μέρες μετά, οι δικαστικές αρχές γνωστοποίησαν πως εμπλέκεται στο σκάνδαλο πορνογραφίας.
«Ένας υπουργός που αποκαλύπτει υπηρεσιακά μυστικά, δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του. Εάν δεν παραιτηθεί, τότε θα πρέπει να τον απαλλάξει η καγκελάριος από τα καθήκοντά του» αναφέρει ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Christian Lindner.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης