Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Κλιμακώνονται οι πιέσεις της Ελλάδας για τον ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών

Κλιμακώνονται οι πιέσεις της Ελλάδας για τον ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών
Δηλώσεις του μόνιμου εκπροσώπου της Ελλάδας στην Ε.Ε.
Την ομόνοια και των 28 κρατών – μελών της Ε.Ε. έθεσε ως άμεση προτεραιότητα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το μηχανισμό εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ε.Ε., Θεόδωρος Σωτηρόπουλος.
«Η ομοφωνία είναι απαραίτητη για τη συμφωνία. Δεν χωρούν περαιτέρω διαφωνίες» υποστήριξε χαρακτηριστικά, στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.
«Τα κράτη μέλη θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως η αξιοπιστία της Ένωσης έγκειται στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις» εξήγησε εν συνεχεία.
«Η ευρωπαϊκή οικονομία είναι εύθραυστη και η εμπιστοσύνη προς το τραπεζικό σύστημα πρέπει να ενισχυθεί» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, ως προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας έθεσε την 6η και 7η Απριλίου. «Δεν πρέπει να αποτύχουμε» σχολίασε με νόημα.
«Πρέπει να καταλήξουμε ως προς τον μηχανισμό εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών πριν της εκλογές του Μαΐου» διέτεινε.
Όπως αποκάλυψε, «οι θέσεις των δύο αντιμαχόμενων πλευρών είναι αρκετά μακριά», με το Ευρωκοινοβούλιο να διατυπώνει σοβαρές διαφωνίες επί των προτάσεων των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης