Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Υπ.Οικονομικών – Ανά τρίμηνο οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών για το 2014

Υπ.Οικονομικών – Ανά τρίμηνο οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών για το 2014
Από το 2015 σε ισχύ το καθεστώς της μηνιαίας υποβολής


Ανά τρίμηνο θα υποβάλλονται τελικά και το 2014 οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών από τους επιτηδευματίες, καθώς όπως ανακοίνωσε το υπ.Οικονομικών το καθεστώς της μηνιαίας υποβολής θα εφαρμοστεί από το 2015.
Σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι οι συγκεντρωτικές ειδικά για το 2014 θα υποβάλλονται «μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από το ημερολογιακό τρίμηνο που αφορούν» ενώ ειδικά τα τιμολόγια του πρώτου τριμήνου θα υποβληθούν έως το τέλος Μαΐου.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «η προθεσµία υποβολής για τα έσοδα είναι για όλους ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων ή απαλλαγής τους από την τήρηση αυτών η τελευταία ηµέρα του επόµενου ηµερολογιακού µήνα από αυτόν που αφορούν. Τα έξοδα θα πρέπει να υποβληθούν πριν δηλωθούν στην περιοδική δήλωση ΦΠΑ µιας περιόδου, και για όσους απαλλάσσονται του ΦΠΑ πριν το τέλος του επόµενου µήνα από τη λήξη του εκάστοτε ηµερολογιακού έτους»
«Η προθεσµία υποβολής των εσόδων είναι για όλους ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων ή απαλλαγής τους από την τήρηση αυτών η τελευταία µέρα του επόµενου µήνα από το ηµερολογιακό τρίµηνο που αφορούν. Τα έξοδα υποβάλλονται ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων πριν την τελευταία µέρα του επόµενου µήνα από το ηµερολογιακό τρίµηνο που αφορούν, και για όσους απαλλάσσονται του ΦΠΑ πριν το τέλος του επόµενου µήνα από τη λήξη του εκάστοτε ηµερολογιακού έτους. Ειδικά, οι καταστάσεις του πρώτου τριµήνου του ηµερολογιακού έτους 2014, υποβάλλονται µέχρι το τέλος Μαΐου 2014» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης