Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Στο πλευρό των ομολογιούχων ακόμη δύο δήμοι - Στηρίζουν το αίτημα για αποζημιώσεις - Επιστολές στον Α. Σαμαρά

Στο πλευρό των ομολογιούχων ακόμη δύο δήμοι - Στηρίζουν το αίτημα για αποζημιώσεις - Επιστολές στον Α. Σαμαρά
Πρόκειται για τους δήμους Ηράκλειας και Βέροιας
Στο πλευρό των ομολογιούχων - φυσικών προσώπων που  υπέστησαν ζημιές από το PSI+ βρίσκονται ακόμη δύο δήμοι της Ελλάδας, στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα για αποζημιώσεις.
Με επιστολές τους προς τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά οι δήμοι Ηράκλειας και Βέροιας ζητούν την επιστροφή των αποταμιεύσεών τους στην τιμή κτήσης των ομολόγων τους.

Η επιστολή του δήμου Ηράκλειας
Την 17η Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηράκλειας συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του προέδρου.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. έθεσε υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου επιστολή - αίτημα της Συντονιστικής επιτροπής Ν. Σερρών του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου σχετικά με την απόδοση των ομολόγων τους στην τιμή κτήσης τους ανέφερε ότι έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις και από άλλα Δημοτικά Συμβούλια.
Τον λόγο πήρε ο κ. Γεωργιάδης Αναστάσιος ο οποίος ανέφερε ότι η λήψη γενικής απόφασης συμπαράστασης είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Τέλος ο Δήμαρχος ευχήθηκε να έχει αίσιο τέλος η προσπάθεια του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού δημοσίου.
Στη συνέχεια κάλεσε το Δ.Σ να αποφασίσει σχετικά
Αποφάσισε ομόφωνα
1.    Ζητά από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της χώρας από την αποκατάσταση των αποταμιεύσεων των φυσικών προσώπων ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου στην τιμή κτήσης των ομολόγων τους.
2.    Θέτει το θέμα της ΚΕΔΕ προκειμένου να υπάρξει κεντρικό ψήφισμα αναλόγου περιεχομένου για τους ομολογιούχους όλης της Ελλάδας.
3.    Η απόφαση αυτή να αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Η επιστολή του δήμου Βέροιας

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ
Χιλιάδες Έλληνες πολίτες, μικροκαταθέτες οικονομίας, μεταξύ των οποίων και δεκάδες πολίτες του Δήμου Βέροιας, επένδυσαν τις αποταμιεύσεις του σε αγορά ελληνικών ομολόγων, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΕΣΜΑ της ελληνικής πολιτείας, με την γνωστή διαδικασία PSI απώλεσαν οι συμπολίτες μας τις μικρές τους οικονομίες.
Καλούμε την κυβέρνηση, στα πλαίσια του κράτους δικαίου που το ΣΥΝΤΑΓΜΑ κατοχυρώνει, να διορθώσει αυτή την αδικία.

Η δήμαρχος Βέροιας
Χαρίκλεια Ουσούλτογλου Γεωργιάδη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης