Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Goldman Sachs - Aξιοσημείωτη η πρόοδος της Ευρωζώνης στη δημοσιονομική προσαρμογή - Δεν υπάρχει όμως κανένα περιθώριο εφησυχασμού

Goldman Sachs - Aξιοσημείωτη η πρόοδος της Ευρωζώνης στη δημοσιονομική προσαρμογή - Δεν υπάρχει όμως κανένα περιθώριο εφησυχασμού
Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί - Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμη σε εθνικό επίπεδο
Σημαντική πρόοδο στην Ευρωζώνη, στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, διαπιστώνει η Goldman Sachs, διαμηνύοντας ωστόσο πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, καθώς πρέπει πολλά να γίνουν ακόμη.
"Υπάρχει πρόοδος, αλλά η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί", υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα σε νέα, σημερινή 4σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "European Economics Daily: Euro area fiscal adjustment - Progress, but a lot still to do", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνει η Goldman Sachs, σε επίπεδο Ευρωζώνης η πρόοδος κρίνεται αξιοσημείωτη. Ωστόσο, σε εθνικό επίπεδο, η πρόοδος που έχει καταγράψει η κάθε χώρα πρέπει να αποτιμηθεί με μεγάλη προσοχή και επιφύλαξη.
Η ανάγκη για συνέχιση των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ευρωζώνη κρίνεται επιτακτική. Άλλωστε είναι κάτι που δεν σταματά να επισημαίνει - με κάθε ευκαιρία - και ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi.
"H δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρωζώνη πρέπει να διατηρηθεί", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άντρας της ΕΚΤ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα.
Όπως επισήμανε ο Draghi, η προσπάθεια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων πρέπει να ενταθεί, προκειμένου να παγιωθεί η ανάπτυξη και να μειωθεί αποφασιστικά η ανεργία.
"Η δημοσιονομική πολιτική παραμένει μια εθνική υπόθεση. Ακόμη και εντός μιας νομισματικής ένωσης, οι προοπτικές της κάθε χώρας είναι και θα συνεχίσουν να είναι καθοριστικές", σπεύδει να σχολιάσει η Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης