Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Κλιμακώνεται η στήριξη των ομολογιούχων - φυσικών προσώπων - Να αποζημιωθούν, ζητά και το Επιμελητήριο Ευβοίας

Κλιμακώνεται η στήριξη των ομολογιούχων - φυσικών προσώπων - Να αποζημιωθούν, ζητά και το Επιμελητήριο Ευβοίας
Επιστολή του προέδρου Π. Σιμώση προς τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά
Κλιμακώνεται, μέρα με τη μέρα, η στήριξη στο δίκαιο αίτημα των ομολογιούχων - φυσικών προσώπων να αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν από τη συμμετοχή τους στο PSI+.
Τελευταίο ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το Επιμελητήριο Ευβοίας, με τον πρόεδρό του Π. Σιμώση να ζητά την αποκατάσταση της αδικίας, με επιστολή του στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής:

Ως εκπρόσωπος της επιμελητηριακής κοινότητας και ως αποδέκτης των προβλημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες αλλά και απλούς πολίτες της Εύβοιας, θα ήθελα να σας μεταφέρω το σοβαρό πλήγμα που υπέστησαν οι ομολογιούχοι από το «κούρεμα» των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου το Μάρτιο του 2012.
Τις συνέπειες αυτής της κατάστασης βιώνουν πολλά φυσικά πρόσωπα, απλοί ιδιώτες αποταμιευτές, που χωρίς της συναίνεση τους, είδαν ξαφνικά να απομειώνονται οι αποταμιεύσεις μιας ολόκληρης ζωής, σε ποσοστό πάνω από 80%.
Αυτή η συμπεριφορά της πολιτείας σε βάρος των ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν το Ελληνικό Δημόσιο και έσπευσαν εθελοντικά να βοηθήσουν την εθνική προσπάθεια, για να μειωθεί ο εξωτερικός δανεισμός της χώρας, είναι καταφανώς άδικη.
Έκτοκτε, αν και συμπληρώνονται σχεδόν δύο χρόνια και παρά τις δεσμεύσεις που έχουν κατά καιρούς δοθεί, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, και φαίνεται σα να έχει ξεχαστεί εντελώς το θέμα, γεγονός που έχει δημιουργήσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε χιλιάδες οικογένειες.
Παρακαλούμε όπως εξετάσετε εκ νέου το θέμα, με την μέγιστη δυνατή ευαισθησία να αποκατασταθεί μια αδικία, που έχει φέρει σε απόγνωση ένα μεγάλο αριθμό Ελλήνων πολιτών αλλά και για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το Ελληνικό κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης