Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο και το new deal - Κ. Μίχαλος: Οι μεθοδεύσεις του Υφ. Ενέργειας οδηγούν στην οικονομική καταστροφή

Αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο και το new deal  - Κ. Μίχαλος: Οι μεθοδεύσεις του Υφ. Ενέργειας οδηγούν στην οικονομική καταστροφή
Ο κ. Μίχαλος κατηγορεί τον κ. Παπαγεωργίου ότι επιχειρεί να παραπλανήσει τους βουλευτές και τρίτη φορά
Oι αλλαγές στο new deal που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή φαίνεται πώς δεν ικανοποίησαν τους φορείς των φωτοβολταϊκών.
Αν και περιλαμβάνονται σημαντικές αλλαγές που περιορίζουν το ψαλίδι για όλες τις κατηγορίες - ενώ εξαιρούνται από το κούρεμα κάποιες κατηγορίες παλιών κυρίως φωτοβολταϊκών που δεν είχαν λάβει ενίσχυση από τον αναπτυξιακό - εντούτοις οι αντιδράσεις είναι σφοδρές.
Ιδιαιτέρως αιχμηρή και αποκαλυπτική επιστολή που, εκτός των άλλων, θέτει τον πρωθυπουργό προ των ευθυνών του, απέστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕ) Κ. Μίχαλος, ο οποίος κάνει ανοιχτά λόγο για επιβολή αντισυνταγματικού και καταστροφικού νόμου, με την επιμονή του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παπαγεωργίου.
Ο κ. Μίχαλος κατηγορεί τον κ. Παπαγεωργίου ότι παραπλάνησε τους βουλευτές και στο παρελθόν - αρχής γενομένης τον Οκτώβριο του 2013 - και τώρα επιχειρεί να τους παραπλανήσει και τρίτη φορά.
«Οι μέχρι σήμερα ενέργειες και η απραξία του κ. Παπαγεωργίου έχουν οδηγήσει χιλιάδες επιχειρήσεις φωτοβολταϊκών, στη συντριπτική τους πλειοψηφία πολύ μικρές, στην οικονομική καταστροφή, αφού πλέον βρίσκονται αντιμέτωπες από τη μια πλευρά με το τραπεζικό σύστημα, που συνεχίζει να απαιτεί υψηλούς τόκους και επιπλέον τόκους υπερημερίας, και από την άλλη με το ίδιο το κράτος που απαιτεί την καταβολή ΦΠΑ και φόρων εισοδήματος για έσοδα που ουδέποτε εισπράχθηκαν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μίχαλος.
Να σημειωθεί ότι στο πολυνομοσχέδιο το μικρότερο «ψαλίδι» αφορά όλες τις εγγυημένες τιμές των φωτοβολταϊκών που περιλαμβάνει η τελική ρύθμιση για το αποκαλούμενο new deal.
Για παράδειγμα για ένα φ/β κάτω από 100 KW που είχε τιμή πριν το 2009 ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί νέα τιμή στα 440 ευρώ, το ν/σ προβλέπει τιμή στα 445 ευρώ η μεγαβατώρα. Επίσης στις τιμές για τα αγροτικά φ/β έως 100KW ενώ αρχικά προβλεπόταν προσαύξηση τιμής κατά 10%, τώρα η προσαύξηση προσαρμόζεται στο 15%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης