Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Τον… πόλεμο στη λιτότητα κηρύττει ο νέος υπ. Οικονομίας της Γαλλίας, A. Montebourg - «Ήγγικεν η ώρα των αναπτυξιακών πολιτικών»

Τον… πόλεμο στη λιτότητα κηρύττει ο νέος υπ. Οικονομίας της Γαλλίας, A. Montebourg - «Ήγγικεν η ώρα των αναπτυξιακών πολιτικών»
"Αν πρέπει να κάνουμε οικονομίες, θα τις κάνουμε αλλά δίχως να θίξουμε τις δημόσιες υπηρεσίες"
Το πόλεμο εναντίον της λιτότητας στην Ευρωζώνη, κήρυξε ο νέος υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Arnaud Montebourg.
Στον απόηχο του ευρύτατου ανασχηματισμού, ο νέος υπουργός Οικονομίας έδωσε ευθύς εξαρχής το στίγμα του, καθιστώντας αναγκαία την κατάργηση των περιοριστικών πολιτικών.
«Αν πρέπει να κάνουμε οικονομίες, θα τις κάνουμε αλλά δίχως να θίξουμε τις δημόσιες υπηρεσίες ούτε για να σκοτώσουμε την ανάπτυξη μέσα στο… αυγό. Θα κάνουμε οικονομίες στο μέτρο που ζούμε και ξοδεύουμε κατά τρόπο που ξεπερνά τις δυνατότητές μας» υποστήριξε χαρακτηριστικά, κατά τη παρθενική του ομιλία ως υπουργός Οικονομίας.
Σημειώνεται πως ο Arnaud Montebourg και από το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Βιομηχανίας, είχε ασκήσει έντονη κριτική εναντίον της Κομισιόν.
Αποκαλύπτοντας το όραμά του για την Ευρώπη, κατέστησε σαφές πως «η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, να εγκαταλείψει τις πολιτικές λιτότητας και να τις αντικαταστήσει με πολιτικές που θα τροφοδοτούν την αναπτυξιακή διαδικασία».
 «Εκείνο που επιθυμεί η γαλλική κυβέρνηση είναι να καταστεί δυνατό ώστε κάθε δυνατή αναπτυξιακή πηγή να συμβάλει ανεμπόδιστα στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας… στην Ιταλία, στη Γερμανία, σε κάθε χώρα…», κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης