Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Γεωργιάδης - Στο σωστό δρόμο η Κύπρος - H συνέπεια στην εφαρμογή του προγράμματος θα ανοίξει τον δρόμο για την έξοδο στις αγορές

Γεωργιάδης - Στο σωστό δρόμο η Κύπρος - H συνέπεια στην εφαρμογή του προγράμματος θα ανοίξει τον δρόμο για την έξοδο στις αγορές
Η Ελλάδα έχει υποστεί πολλά, αλλά πλέον κινείται σε ένα δρόμο που δημιουργεί ελπίδα...
Στο σωστό δρόμο κινείται η κυπριακή οικονομία, διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης, τονίζοντας παράλληλα πως ο μόνος τρόπος για την επιστροφή της Κύπρου στις αγορές είναι η συνέπεια στην προσπάθεια εφαρμογής του προγράμματος.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο συνάντησης του με μέλη της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Γεωργιάδης κληθείς να σχολιάσει τη μείωση των spreads, ανέφερε, σύμφωνα με το Stockwatch, πως «δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια πιο ασφαλής και ξεκάθαρη ένδειξη ότι η πορεία της κυπριακής οικονομίας είναι προς το σωστό δρόμο. Οι δυσκολίες ασφαλώς παραμένουν, αλλά αν επιθυμούμε αυτό που όλοι ζητούμε, δηλαδή η κυπριακή οικονομία να ξανασταθεί στα πόδια της, να μη χρειαζόμαστε τη στήριξη και ασφαλώς την κηδεμονία των τρίτων, θα το πετύχουμε εάν συνεχίσουμε αυτή την πολιτική που έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα, όπως είναι ακριβώς το γεγονός πως οι αποδόσεις πάνω στο κυπριακό χρέος είναι σήμερα στο χαμηλότερο σημείο εδώ και τρία χρόνια».
Υπέδειξε ότι «όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας, να αποφεύγουμε πολιτικές επιλογές που δεν υπηρετούν αυτό το γενικότερο στόχο, αλλά περισσότερο αποσκοπούν στον πρόσκαιρο εντυπωσιασμό της εσωτερικής κοινής γνώμης και που τελικά δεν βοηθούν».
Ερωτηθείς αν η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα βοηθήσει και την επιστροφή της Κύπρου στις αγορές, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «είναι ξεκάθαρο ότι και η Ελλάδα και η Κύπρος, οι οποίες σήμερα πληρώνουν τα λάθη του παρελθόντος, μπορούν ακριβώς να ξανασταθούν στα πόδια τους αν με συνέπεια εφαρμόσουν την πολιτική των αλλαγών, του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης. Και η Ελλάδα που έχει υποστεί πολλά θεωρώ πως είναι πλέον σε ένα δρόμο που δημιουργεί ελπίδα».
«Αυτό που θα βοηθήσει την επιστροφή μας στις αγορές είναι η δική μας συνέπεια στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης