Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Ενιαία μισθολογική πολιτική ζητά ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank για τους εργαζόμενους της πρώην Εμπορικής

tags :
Ενιαία μισθολογική πολιτική ζητά ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank για τους εργαζόμενους της πρώην Εμπορικής
Συνεχίζεται η διαβούλευση με τη Διοίκηση της Τράπεζας
Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συναντήσεις (Πέμπτη 3/4 και Δευτέρα 7/4/2014) του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank με τη Διοίκηση της Τράπεζας για πλήρη ενημέρωση και διαβούλευση σχετικά με το μισθολογικό καθεστώς των εργαζομένων που προέρχονται από την πρώην Εμπορική.
Στην πρώτη συνάντηση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Γκιάτης και ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος ανέλυσαν τις θέσεις που από την πρώτη στιγμή έχει διατυπώσει ο Σύλλογος σχετικά με τις επιδιωκόμενες περικοπές που προωθεί η Τράπεζα.
Τονίσθηκε με έμφαση ότι η όποια μισθολογική ενοποίηση του προσωπικού δεν πρέπει να αποφασισθεί με κριτήριο την άμεση χρονική προσαρμογή που επιφέρει ατομικές και οικογενειακές ανατροπές στο εισόδημα των εργαζομένων της πρώην Εμπορικής.
Η πάγια θέση του Συλλόγου είναι κατά των βίαιων ανατροπών, ωστόσο τάσσεται υπέρ της ανάγκης ενιαίας μισθολογικής πολιτικής όσο και ενιαίων εργασιακών κανόνων.
Η Τράπεζα επέμενε για την άμεση εφαρμογή και προσαρμογή στην επιχειρησιακή σύμβαση του Συλλόγου μέχρι την 31/5/2014 όπου και λήγει αυτή.
Υπήρξε πλήρης διάσταση απόψεων και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των δύο πλευρών, όπως και έγινε την Δευτέρα 7/4/2014.
Στη νέα αυτή συνάντηση το Προεδρείο του Συλλόγου συνεπικουρούμενο από τη νομική του Υπηρεσία, επέμενε στην παραπάνω θέση του ζητώντας η εξομάλυνση της διαφοράς να ανατρέξει σε βάθος χρόνου.
Κάτω από αυτή τη σταθερή και επίμονη θέση του Συλλόγου η Τράπεζα εξήγγειλε αρχική μείωση ποσοστού 20% επί των διαφορών που προκύπτουν από την μισθολογική προσαρμογή στην Επιχειρησιακή Σύμβαση του Συλλόγου της Alpha Bank, δεχόμενη τη σε βάθος χρόνου εξέλιξη της μισθολογικής εξομάλυνσης καθώς και τη ρύθμιση τυχόν διαφορών που απορρέουν από άλλες αιτίες.
Στα πλαίσια αυτά ο Σύλλογός συνεχίζει τη διαβούλευση με τη Διοίκηση της Τράπεζας ερμηνεύοντας το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τις δυνατότητες που αυτό δίνει.
Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Γκιάτης «αυτή είναι η υπεύθυνη αντιμετώπιση ενός τεράστιου ζητήματος που αφορά τους μισθούς μας.
Η καταγγελία και η απόρριψη κάθε μορφής διαλόγου ανοίγει τους δρόμους για τη διολίσθηση στις θέσεις που θα ήθελε η κάθε εργοδοσία οδηγώντας έτσι στην πλήρη αμφισβήτηση όλων των δικαιωμάτων ασκώντας μόνο το διευθυντικό της δικαίωμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης