Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

"Short στο δολάριο; Μάλλον πολύ κακή ιδέα!" - Τελικά συμφέρει η αγορά δολαρίων ή ευρώ;

Οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους όχι μόνο είναι εδώ, αλλά μέρα με τη μέρα εντείνονται. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι φωνές εκείνες που θέλουν την πρόσφατη υποβάθμιση του outlook των ΗΠΑ από την Standard & Poor's να "ξυπνά" την πολιτική θέληση της αμερικανικής κυβέρνησης να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες μείωσης του υπέρογκου χρέους της.
Δεδομένης της τρέχουσας συγκυρίας, το δολάριο γιατί συνεχίζει να αποδυναμώνεται;    
"Τα πράγματα είναι απλά. Το χρήμα πηγαίνει στη χώρα, της οποίας η κεντρική τράπεζα είναι η πλέον αυστηρή. Η κεντρική αμερικανική τράπεζα είναι η λιγότερο αυστηρή. Όλες οι άλλες είναι περισσότερο. Για το λόγο αυτό το αμερικανικό νόμισμα συνεχίζει να βρίσκεται υπό πίεση", δηλώνει στο CNBC, ο στρατηγικός επενδυτής Dennis Gartman.
Γιατί όμως η Fed δεν είναι πιο αυστηρή;
Όπως επισημαίνει ο Gartman,  η κεντρική αμερικανική τράπεζα έχει δύο βασικές αποστολές: Αφενός να αγωνιστεί για τη μείωση της ανεργίας και αφετέρου να συγκρατήσει την άνοδο του πληθωρισμού. "Κάθε άλλη κεντρική τράπεζα έχει μόνο μια αποστολή: την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων. Για το λόγο αυτό, προχωρούν και σε αύξηση των επιτοκίων", σχολιάζει ο επενδυτής.
"Short στο δολάριο; Πολύ κακή ιδέα" ξεκαθαρίζει ο Gartman, επικαλούμενος το ήδη απαισιόδοξο κλίμα που επικρατεί στις αγορές. "Η βάρκα είναι γεμάτη. Ο καθένας δηλώνει bearish για το πράσινο νόμισμα", συμπληρώνει.  
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας της BofA Merrill, μόλις το 6% των συμμετεχόντων δήλωσε bullish για το δολάριο.
Μια άλλη παράμετρος είναι ότι το ευρώ συνεχίζει να αυξάνεται στα 1,46 δολάρια πλέον λόγω και της αύξησης των επιτοκίων από την ΕΚΤ. Αν σπάσουν αποφασιστικά τα επίπεδα των 1,46 δολαρίων θα κατευθυνθεί προς τα 1,50 δολάρια το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης