Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Mobius: Ανησυχώ για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών της Ελλάδος - Capital Economics: Πληγή για την Α. Ευρώπη η ελληνική κρίση

Mobius: Ανησυχώ για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών της Ελλάδος - Capital Economics: Πληγή για την Α. Ευρώπη η  ελληνική κρίση
«Όχι και τόσο καλή», χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ευρώπη ο μεγαλοεπενδυτής και ιδρυτής της Templeton Emerging Markets, Mark Mobius, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του στο δίκτυο CNBC. «Είμαι πολύ ανήσυχος για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να προχωρήσει σε στάση πληρωμών, ενώ και τα spread στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία έχουν αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
«Δεν φαίνεται καλή η κατάσταση. Δυστυχώς το σχέδιο διάσωσης που ακολουθήθηκε και στην Ασία κατά τη διάρκεια της κρίσης, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Εάν κάποιο κράτος δεν έχει ανάπτυξη δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη του», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι αυτήν την κατάσταση θα πρέπει να την εξετάσουν σοβαρά οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι πολιτικοί.
Αναφορικά με τα εμπορεύματα, ο Mobius ανέφερε ότι παρά τη δραματική πτώση των τελευταίων ημερών, αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω η τιμή τους σε μακροπρόθεσμο επίπεδο εξαιτίας της αβεβαιότητας της Ευρώπης.

Capital Economics: Πληγή για την ανατολική Ευρώπη ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Πληγή για την οικονομική ανάκαμψη της ανατολικής Ευρώπης θα αποτελέσει ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς θα μειώσει την ικανότητα των δυτικών τραπεζών στις επενδύσεις στην περιοχή. Παράλληλα, μετοχές, ομόλογα και συνάλλαγμα θα είναι οι τρεις τομείς που δε θα μείνουν ανεπηρέαστοι σε αυτήν την περιοχή.
Αυτό εκτιμούν οι οικονομολόγοι, οι οποίοι βλέπουν ότι θα υπάρξει μεγάλη διόρθωση στην εν λόγω αγορά εξαιτίας της συμπεριφοράς των δυτικών τραπεζών. «Τώρα δεν έχουμε δει μεγάλα προβλήματα στην ανατολική Ευρώπη εξαιτίας της Ελλάδας, αλλά πιστεύουμε ότι είναι η ηρεμία πριν την μπόρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Neil Shearing αναλυτής στην Capital Economics. Το πρόβλημα της περιοχής θα ενταθεί σε περίπτωση που τράπεζες σαν την UniCredit, Erste Group και Societe Generale περιορίσουν την πιστωτική τους επέκταση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης