Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Fitch: Aν η Ελλάδα επανέλθει στην ανάπτυξη θα την αναβαθμίσουμε - Σε ποιους κινδύνους εστιάζεται....

Fitch: Aν η Ελλάδα επανέλθει στην ανάπτυξη θα την αναβαθμίσουμε - Σε ποιους κινδύνους εστιάζεται....

Μόνο μέσω της επιστροφής στην ανάπτυξη, της δημοσιονομικής προσαρμογής και των δομικών μεταρρυθμίσεων, μπορεί να αλλάξει η αξιολόγηση της Ελλάδας, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Fitch, ο οποίος θεωρεί ότι ακόμη υπάρχουν σοβαρές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν για τη χώρα.

O οίκος εκφράζει τις ανησυχίες του στο κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να πετύχει το στόχο των 50 δις. ευρώ μέσω των αποκρατικοποιήσεων, ώστε να μειώσει κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες το χρέος της, ενώ βλέπει και επιδείνωση τόσο του πολιτικού κλίματος στη χώρα όσο και της ικανότητας της κυβέρνησης να πετύχει τους στόχους του προγράμματος σταθερότητας.
Τα σχόλια αυτά έρχονται μέσω ειδικού report που επακολούθησε της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας σε ΒΒ+ στις 20 Μαΐου, αναλύοντας τους όρους σύμφωνα με τους οποίους τέθηκε η υποβάθμιση και η αρνητική προοπτική. Ο οίκος επαναλαμβάνει και τις ανησυχίες για την ικανότητα της χώρας να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης της μέσω των διεθνών αγορών το 2012 και να αποτρέψει πιθανή χρεοκοπία, επισημαίνοντας ότι όλα θα κριθούν από τους τρεις παραπάνω παράγοντες.
Η στάση των αγορών απέναντι στη χώρα έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, παρόλο που οι Ευρωπαίοι, τόσο στις 24-25 Μαρτίου επισήμαναν ότι θα στηρίξουν την Ελλάδα μέσω του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, εάν δεν καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τα δημοσιονομικά της μετά το 2013. Πλέον η πιθανότητα της συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενέτεινε τις ανησυχίες, με τη χώρα να αποκόβεται ακόμη περισσότερο από τις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης