Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Fitch: Απίθανη η έξοδος στις αγορές πριν το 2013 για τις χώρες που έχουν λάβει πακέτο διάσωσης και ειδικά για την Ελλάδα - Ποιοι οι κίνδυνοι για τις τράπεζες

Fitch: Απίθανη η έξοδος στις αγορές πριν το 2013 για τις χώρες που έχουν λάβει πακέτο διάσωσης και ειδικά για την Ελλάδα - Ποιοι οι κίνδυνοι για τις τράπεζες
(upd)Οι χώρες που έχουν λάβει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι απίθανο να κατορθώσουν να επιστρέψουν στις αγορές πριν το 2013, επισημαίνει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, αναφερόμενος πρωτίστως στην Ελλάδα και δευτερευόντως στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία.....
Χθες άλλωστε, στέλεχος της Fitch σχολίαζε ότι "είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι θα υπάρξουν κίνητρα για τους κατόχους ομολόγων να συμφωνήσουν σε ένα roll over του ελληνικού χρέους.
Ο οίκος προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας στην κλίμακα C εάν υπάρξει ανταλλαγή του ελληνικού χρέους, με δυσμενείς όρους.
"Εάν η Ελλάδα οδηγηθεί στη χρεοκοπία, τότε θα τεθούν υπό αναθεώρηση και οι αξιολογήσεις της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας", επισημαίνει ταυτόχρονα η Fitch.
Στο μεταξύ, στη διάρκεια  παγκοσμίου τραπεζικού της συνεδρίου, η Fitch επισήμανε ότι η κερδοφορία αρκετών ευρωπαϊκών τραπεζών θα διατηρηθεί κάτω από τα προ - κρίσης επίπεδα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, στον απόηχο των μετριοπαθών εσόδων και "σφικτής" ρευστότητας.
Παράλληλα, ο οίκος εκτιμά ότι "ο δεύτερος στην τάξη κίνδυνος" που μπορεί να επηρεάσει τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών τραπεζών αντανακλά τις αυξημένες πιθανότητες χρεοκοπίας χώρας μέλους της Ευρωζώνης όπως η Ελλάδα.
"Σε γενικές γραμμές οι μεγαλύτερες τράπεζες στη Γερμανία, τη Γαλλία, τις Σκανδιναβικές χώρες, την Ιταλία και τη Βρετανία κατόρθωσαν να επιτύχουν ικανοποιητικά επίπεδα  χρηματοδότησης φέτος", σχολιάζει η Fitch και προσθέτει "στον αντίποδα οι τράπεζες σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία και κάποιες από τις μικρότερες στην Ισπανία εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωπες με σημαντικά εμπόδια χρηματοδότησης, εμπόδια τα οποία δεν αναμένεται να περιοριστούν ως ότου μετριαστούν οι ανησυχίες για το δημόσιο χρέος".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης