Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Αλαλούμ με το ΦΠΑ στην εστίαση - Οι 2 εξαιρέσεις για τον συντελεστή 23%, που θα ισχύσει το 13%

Αλαλούμ  με το ΦΠΑ στην εστίαση - Οι 2 εξαιρέσεις για τον συντελεστή 23%, που θα ισχύσει το 13%
Αλαλούμ με το ΦΠΑ στην εστίαση, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για διατήρηση του μειωμένου συντελεστή 13% στα τουριστιικά πακέτα "all inclusive".
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου , ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι ο αυξημένος συντελεστής ΦΠΑ 23% από 13% στην εστίαση θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου, με δυο εξαιρέσεις:
1. Τη διατήρηση στο 13% για το φαγητό που συμπεριλαμβάνεται στα πακέτα "all inclusive", που κλείνουν οι tour operators του εξωτερικού. Χθες το βράδυ κύκλοι του υπουργείου διευκρίνιζαν ότι ο μειωμένος συντελεστής 13% δεν θα αφορά μόνο τα τουριστικά πακέτα, αλλά και τη διατροφή που συνοδεύει το δωμάτιο ξενοδοχείου, χωρίς να δίνουν περαιτέρω διευκρινίσεις.
2. Στο 13% παραμένει ο ΦΠΑ και για τις μεικτές επιχειρήσεις, όπου κυριαρχεί η πώληση συσκευασμένων τροφίμων. Κατάστημα που πουλάει συσκευασμένα και μαγειρεμένα τρόφιμα, όταν ο τζίρος του καταστήματος κατά το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά στην πώληση των πρώτων, τότε θα επιβάλλεται μειωμένος ΦΠΑ 13%. Πάντως, τα εστιατόρια για επιτόπια κατανάλωση ή ντελίβερι, θα πωλούν τα μαγειρεμένα τρόφιμα με 23% από την 1η Σεπτεμβρίου έναντι 13% μέχρι 31 Αυγούστου.
Ακόμα ο υπουργός έβαλε τέλος στα σενάρια αναβίωσης των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, ξεκαθάρισε ότι συζητά μείωση ΦΠΑ μόνο αν υπάρξει συμφωνία στο μηχανισμό απόδοσης του και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και διεύρυνσης της αναστολής του πόθεν έσχες κατά τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης