Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Θετικές εξελίξεις στην αγορά χρυσού και αργύρου

tags :
Θετικές εξελίξεις στην αγορά χρυσού και αργύρου
Η πρόσφατη  COT report της CFTC μας έδειξε ότι οι μεγαλύτεροι  και καλύτερα πληροφορημένοι  της αγοράς χρυσού, θεωρούν ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο με μικρό σχετικά  κίνδυνο για χαμηλότερες τιμές αφού έκλεισαν μεγάλο ποσοστό των πτωτικών τους θέσεων.
Συγκεκριμένα  παρόλο η τιμή του χρυσού είναι πάλι στα επίπεδα της αρχής του Αυγούστου, οι commercial hedgers έκλεισαν 40% της πτωτικής τους θέσης από 287,634 σε 166,683 (δηλαδή περίπου 12 εκατ. ουγγιές) παρόλο που η τιμή είναι μόνο 9$ λιγότερο από την αντίστοιχη στο κλείσιμο της 2 Αύγουστου 2011.
Η τεχνική ανάλυση θα βοηθήσει περισσότερο ώστε να πάρουμε μία θέση, όταν ο χρυσός θα κάνει outperfom τα Αμερικάνικα κρατικά ομόλογα 20+ ετών. (GLD vs TLT)

Αγορά αργύρου


Παρόλο την απίστευτη volatility στην αγορά αργύρου τις τελευταίες εβδομάδες, φαίνεται ότι μακροχρόνια βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου ο κίνδυνος για χαμηλότερες τιμές είναι μικρός, αφού οι commercial hedgers έκλεισαν 60% της πτωτικής τους θέσης o 47,000 σε 19,000 πτωτικά συμβόλαια στην διάρκεια ενός μηνός.
Αυτή η θέση είναι πολύ μικρή αφού τελευταία φορά που υπήρχε ήταν όταν ο άργυρος ήταν στα 4,5$/oz τον Απρίλιο του 2003.
Άρα οι commercial hedgers πιστεύουν ότι το μέλλον θα φέρει πολύ υψηλότερες τιμές  στην αγορά αργύρου και το ρίσκο για χαμηλότερες τιμές είναι μικρό (αλλά με πιθανά μεγάλη volatility). Αυτό βέβαια δεν μας δικαιολογεί να ξεχνάμε το χρυσό κανόνα του trading από τα χείλη του μεγάλου Ed Seykota στο βιβλίο Market Wizards -Cut your losses, cut your losses ,cut your losses!

Κωνσταντίνος Σ.Ξερουδάκης  ACSI
Associate of UK's Chartered Institute for Securities and Investment
Ειδικός επένδυσης πολύτιμων μετάλλων

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης