Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Γιατί το ευρώ θα επιβιώσει... Πότε πρέπει να προβείτε σε αγορές του ενιαίου νομίσματος - Οδηγίες προς ναυτιλομένους επενδυτές

tags :
Γιατί το ευρώ θα επιβιώσει... Πότε πρέπει να προβείτε σε αγορές του ενιαίου νομίσματος - Οδηγίες προς ναυτιλομένους επενδυτές
Κόντρα στο γενικευμένο ρεύμα απαισιοδοξίας και εν μέσω αρνητικών σεναρίων για την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης, υπάρχει ένας αναλυτής που απορρίπτει κατηγορηματικά τα σενάρια διάσπασης της ζώνης του ευρώ...
"Το ευρώ θα επιβιώσει. Ο πόνος από μια τυχόν διάσπαση της Ευρωζώνης θα είναι εξαιρετικά μεγάλος και οι Ευρωπαίοι ηγέτες το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και επομένως δεν θα το αφήσουν να συμβεί", δηλώνει ο Chris Fernandes, αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για την αγορά συναλλάγματος στη Bank of the West.
Σύμφωνα με τον Fernandes, εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανατρέξουν πίσω στην ιστορία και αναλογιστούν τι σηματοδοτεί η καταστροφή ενός νομίσματος, τότε θα αντιληφθούν ότι είναι προς το συμφέρον τους να διατηρήσουν ενωμένη και ως έχει την Ευρωζώνη.
"Αναλογιστείτε το παράδειγμα της Αργεντινής όταν η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία. Το νόμισμά της υποτιμήθηκε, υπήρξε τεράστια εκροή καταθέσεων και μεγάλη πολιτική αναταραχή", σχολιάζει ο Fernandes.
"Παρά τις λανθασμένες αποφάσεις, υπάρχει μια σταθερή δέσμευση για τη διάσωση του ευρώ και της Ευρωζώνης. Η Ευρωζώνη θα επιβιώσει και θα παραμείνει ως έχει", τονίζει εμφατικά το στέλεχος της τράπεζας.
Ωστόσο, ο ίδιος εκτιμά ότι οι αναταράξεις στις αγορές δεν θα υποχωρήσουν άμεσα, καθώς η αβεβαιότητα θα κυριαρχήσει για κάποιο διάστημα ακόμη.
"Θα προχωρούσα σε μαζικές αγορές του ενιαίου νομίσματος όταν αυτό θα υποχωρήσει στα επίπεδα των 1,3150 δολαρίων. Δεδομένης της τρέχουσας συγκυρίας, αυτό θα πρέπει να αναμένεται σε 1,5 μήνα περίπου", καταλήγει ο Fernandes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης