Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Eurobank: Ελληνικές και κυπριακές τράπεζες δοκιμάζονται... Ποικίλες οι προκλήσεις - "Κλειδί" οι κεφαλαιακές απαιτήσεις και πως αυτές θα καλυφθούν

Eurobank: Ελληνικές και κυπριακές τράπεζες δοκιμάζονται... Ποικίλες οι προκλήσεις -
Βάσανα για τις ελληνικές τράπεζες βλέπει στην τελευταία έκθεσή της με ημερομηνία 25/11 και τίτλο "Greek Banks: Ιn Tribulation" (Eλληνικές τράπεζες: Σε δοκιμασία) η Eurobank Εquities.
Με αφορμή το γεγονός ότι ελληνικές και κυπριακές τράπεζες αναμένεται να ανακοινώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2011 (ή για το εννιάμηνο), στα τέλη Νοεμβρίου, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η προσοχή δεν θα στραφεί στα νούμερα, ως συνήθως, αλλά στο που και πως ακριβώς "στέκεται" ο κλάδος μέσα σε αυτό το περιβάλλον αυξημένης αστάθειας και αβεβαιότητας.
Σύμφωνα με τη Eurobank Εquities, οι τράπεζες έχουν βρεθεί σε μεγάλη δοκιμασία, λόγω του σχεδίου αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI) και του haircut 50% που θα επιβληθεί στα ελληνικά ομόλογα, αλλά και του διαγνωστικού ελέγχου που πραγματοποιεί η Blackrock, τα αποτελέσματα του οποίου θα πρέπει να αναμένονται εντός του Δεκεμβρίου.
Παράλληλα η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες και με πολλές άλλες προκλήσεις, όπως οι συνθήκες που επιδρούν στην ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού τους, οι αυξανόμενες απαιτήσεις για την κεφαλαιακή τους επάρκεια, καθώς και η κατάσταση της ρευστότητάς τους.
Παρόλα αυτά, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου θα δείξει ότι οι τράπεζες εμφανίζουν ανθεκτικότητα σε λειτουργικό επίπεδο μέσα σε ένα άκρως δύσκολο περιβάλλον.
Αυτό που παραμένει ουσιώδες είναι οι μελλοντικές κεφαλαιακές απαιτήσεις για τις τράπεζες και πως αυτές θα καλυφθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης