Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

ING: Θα επιβιώσει το ευρώ ακόμη και χωρίς την Ελλάδα – Υποτίμηση 80% της δραχμής σε περίπτωση επανεισαγωγής - Στο 1 προς 1 το ευρώ - δολάριο

ING: Θα επιβιώσει το ευρώ ακόμη και χωρίς την Ελλάδα – Υποτίμηση 80% της δραχμής σε περίπτωση επανεισαγωγής -  Στο 1 προς 1 το ευρώ - δολάριο
Ραγδαία θα είναι η υποτίμηση του ευρώ σε περίπτωση που η Ελλάδα βγεί από το ευρώ, σύμφωνα με την ΙNG, η οποία βλέπει μάλιστα την ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το δολάριο στο 1 προς 1 μετά από μία τέτοια εξέλιξη.
Σύμφωνα με το έκτακτο σημείωμα της ING, η ευρωζώνη θα διατηρηθεί ακόμη και αν η Ελλάδα επιλέξει την έξοδο. Ωστόσο, οι συνέπειες της πρώτης διάσπασης θα είναι τόσο μεγάλες που θα ξεπεράσουν ακόμη και αυτές της κατάρρευσης της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008.
Σε περίπτωση διάλυσης της ευρωζώνης, η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα θα σήμαινε αυτόματα και την υποτίμηση αυτών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ING το ιρλανδικό και το ιταλικό νόμισμα θα έχαναν το 25% της αξίας τους, το πορτογαλικό και το ισπανικό το 50% και το ελληνικό το 80% της αξίας τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης