Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Στις 16 Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός για το Ελληνικό - Πλειοψηφικό "πακέτο" μετοχών της εταιρίας Ελληνικό Α.Ε. σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση

Στις 16 Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός για το Ελληνικό - Πλειοψηφικό
Στον «αέρα» βγαίνει στις 16 Δεκεμβρίου η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση της έκτασης του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.
Η δημοσίευση του διαγωνισμού δεν είναι κάτι σπουδαίο για την κυβέρνηση και τους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών, αφού όπως γνωρίζουν πολύ καλά, αργεί ακόμη η μέρα για την κατάθεση των χρημάτων από την πλευρά των επενδυτών.
Ενδεχομένως, αυτό να γίνει ακόμη και το 2013 αφού η προκήρυξη που θα βγει την επόμενη εβδομάδα στην δημοσιότητα αποτελεί το πρώτο από τα τρία στάδια που θα ακολουθήσει το Ταμείο Περιουσίας για την αξιοποίηση του μεγαλύτερου οικοπέδου της Ευρώπης.
Μέσα από την διεθνή πρόσκληση ενδιαφέροντος η κυβέρνηση φιλοδοξεί να συγκεντρώσει προτάσεις που θα της δώσουν τη δυνατότητα να επιλέξει τοκαλύτερο επενδυτικό σχέδιο αξιοποίησης των 6.500 στρεμμάτων.
Στην ουσία αυτό που περιμένουν στο Ταμείο Περιουσίας είναι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος να ανταποκριθούν φορείςή εταιρίες, οι οποίες έχουν την απαιτούμενη οικονομική επιφάνεια αλλά και την τεχνογνωσία για να αναλάβουν την αξιοποίηση μιας τόσο μεγάλης δημόσιας έκτασης .
Στελέχη του υπουργείο Οικονομικών άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ακόμη και συνδυασμός επενδυτικών προτάσεων σε περίπτωση που κάποια σχέδια «κουμπώνουν» επενδυτικά με κάποια άλλα.
Για παράδειγμα, μπορεί να εμφανιστούν άλλοι ενδιαφερόμενοι γιατην παραθαλάσσια έκταση των 2.500 στρεμμάτων και άλλοι για τα 4.00 στρέμματα που εκτείνονται πάνω από την παραλιακή λεωφόρο και μέχρι την Λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Στο Ταμείο Περιουσίας θα αξιολογήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε project που θα υποβληθεί. Η έκταση του Ελληνικού έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός επενδυτικού σχήματος στο οποίο εκτός από Αραβικά κεφάλαια μετέχουν δύο ελληνικές κατασκευαστικές και μία Αμερικάνικη εταιρία Development.
Μετά το ξεσκαρτάρισμα των επενδυτικών προτάσεων και των επαφών που θα κάνει το Ταμείο με τους ενδιαφερόμενους θα ακολουθήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις οικονομικές προσφορές στο δεύτερο εξάμηνο του 2012.
Ο ιδιώτης που θα επιλεγεί θα αγοράσει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρίας Ελληνικό ΑΕ. Η αποτίμηση της αξίας αυτών των μετοχών θα γίνει με βάση το καλύτερο επενδυτικό αποτέλεσμα για το Δημόσιο και των ταμειακών στόχων που έοχυν τεθεί για τις αποκρατικοποιήσεις.


Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης