Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Moody's: Θα επανεξετάσει τις αξιολογήσεις των χωρών της EE εντός του α' 3μήνου του 2012 - Δεν έπεισαν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής

tags :
Moody's: Θα επανεξετάσει τις αξιολογήσεις των χωρών της EE εντός του α' 3μήνου του 2012 - Δεν έπεισαν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής
Την πρόθεση της να επανεξετάσει τις αξιολογήσεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντός του πρώτου τριμήνου του 2012, επαναλαμβάνει η Moody’s σε σημερινή έκθεσή της, επικαλούμενη την συνεχιζόμενη έλλειψη πολιτικής βούλησης για ανάληψη αποφασιστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που πλήττει την περιοχή.
Όπως αναφέρει η σχετική έκθεση, παρά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ζώνης του ευρώ, η Moody’s αναφέρει, πως η απουσία μέτρων για τη σταθεροποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, σημαίνει ότι η ευρωζώνη, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της ΕΕ, παραμένουν επιρρεπείς σε περαιτέρω κρίσεις, ενώ βρίσκεται υπό συνεχή απειλή και η συνοχή της ζώνης του ευρώ.
Το ανακοινωθέν της Συνόδου προσφέρει ελάχιστα νέα μέτρα και μάλιστα αρκετά από αυτά είναι παρόμοια με όσα έχουν ήδη ανακοινώσει οι Ευρωπαίοι ηγέτες, τονίζεται στην έκθεση.
Οι αναλυτές της Moody’s εκτιμούν ότι τα ανακοινωθέντα μέτρα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής αντανακλούν τη συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ των ηγετών των κρατών-μελών της ευρωζώνης. Όσο περισσότερο καθυστερούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συμφωνήσουν σε δραστικά και αποφασιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος των αρνητικών οικονομικών συνθηκών που θα προστεθούν στις ήδη σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης