Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Short-selling - Δημόσιες προτάσεις - Φόρος υπεραξίας οι εκκρεμότητες της Ε.Κ. για τον Ιανουάριο του 2012

Short-selling - Δημόσιες προτάσεις - Φόρος υπεραξίας οι εκκρεμότητες της Ε.Κ. για τον Ιανουάριο του 2012
Πολλές εκκρεμότητες έχει ο φετεινός Ιανουάριος του 2012 για την εγχώρια κεφαλαιαγορά. Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του www.bankingnews.gr, μετά τις γιορτές των Φώτων θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την εξάμηνη αναβολή του φόρου υπεραξίας μέχρι και τον Ιούνιο του 2012  ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Παντελής Οικονόμου.
Ταυτόχρονα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με θέμα την αυτόματη διαγραφή των εισηγμένων που παρουσιάζουν αναιμική επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και μηδενική εμπορευσιμότητα. Η διαγραφή των εισηγμένων θα πραγματοποιηθεί μέσω κινήτρων που θα δοθούν στις εισηγμένες για να περάσουν την πύλη της εξόδου από το ΧΑ. Οι εκκρεμότητες όμως για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι αρκετές  με το ξεκίνημα  του 2012 καθώς θα πρέπει να αλλάξει και ο νόμος περί των δημοσίων εγγραφών για να σταματήσει η έξοδος κυρίως θυγατρικών πολυεθνικών εταιριών από το ΧΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2012 αναμενεται να διαγραφούν οριστικά οι μετοχές της Crown Hellas και της Rilken. Eπίσης την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 εκπνέει η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων( short selling).
Επισημαίνεται ότι η Eπιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές καθώς και τις σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συντομότερου επαναπροσδιορισμού της στάσης της στο εν λόγω ζήτημα, σε συνεργασία με την ESMA( Aρχή Επίβλεψης  Αγορών της Ευρώπης) και τις εποπτικές αρχές Γαλλίας Ιταλίας, Ισπανίας, Ιρλανδίας και Βελγίου. Σε εταιρικό επίπεδο ο Ιανουάριος είναι γεμάτος από επιχειρηματικές εξελίξεις και ιδιαίτερα για τις εισηγμένες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Πιό συγκεκριμένα την επόμενη Τετάρτη 4 Ιανουαρίου συγκαλείτεια η β' επαναληπτική έκτακτη συνέλευση της Καρδασιλάρης για να αποφασίσει την λήψη μέτρων λόγω της οικονομικής καθίζησης που παρουσιάζει η εταιρία αλλά και να λάβει απόφαση για την μεταφορά της έδρας στα Οινόφυτα.
Στις 9 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η έκτακτη γενική συνέλευση της Nutriart θυγατρικής του ομίλου Δαυϊδ  για την σύναψη ομολογιακών δανείων με τις πιστώτριες τράπεζες με τις οποίες συμφώνησε πρόσφατα για την ρύθμιση του δανεισμού της. Μία μέρα αργότερα  συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Εικόνα-Ηχος για να συγκροτηθεί σε σώμα καθώς η εταιρία παραμένει ακέφαλη μετά την παραίτηση του προέδρου πρίν από λίγες μέρες και ενώ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα αφού από τις 14 Ιουλίου 2011 έχει γίνει δεκτή η αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης