Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Μην ξεγελιέστε, δεν θα υπάρξει λύση τύπου big bang στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους του 2012, προειδοποιούν οι αναλυτές

Μην ξεγελιέστε, δεν θα υπάρξει λύση τύπου big bang στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους του 2012, προειδοποιούν οι αναλυτές
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το 2012 θα είναι ένα έτος ιστορικό για την Ευρωζώνη. Γιατί; Γιατί στη διάρκεια της χρονιάς που μόλις ανέτειλε, οι επενδυτές θα μάθουν μια και καλή αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι σε θέση τελικά - ή όχι - να δώσουν την οριστική λύση στην κρίση χρέους.
Σύμφωνα με μεγάλη μερίδα αναλυτών, η αστάθεια των αγορών στη διάρκεια του 2011 έφερε στην επιφάνεια μια πραγματικότητα: Ότι η διάλυση της Ευρωζώνης δεν είναι απίθανη... Μάλιστα, κατά τους οικονομολόγους, δεν είναι εφικτή μια "γρήγορη" και μεσοβέζικη λύση για την αντιμετώπιση της κρόσης χρέους.
Μάλιστα και η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος, Α. Μerkel, σε πρόσφατες δηλώσεις της τόνισε ότι η λύση στην κρίση χρέους δεν μπορεί να βρεθεί εν μία νυκτί. Αντίθετα παρομοίασε τις προσπάθειες που λαμβάνουν χώρα με μαραθώνιο...
"Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν θα επιλυθεί σύντομα", σχολιάζει ο Dominic White, οικονομολόγος της Absolute Strategy Research, μιας βρετανικής συμβουλευτικής εταιρείας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, με δεδομένο ότι η Γερμανία ηγείται της πολιτικής απάντησης στην κρίση χρέους, η πιθανότητα να υπάρξει λύση τύπου big bang είναι περιορισμένη.
Από τον πλευρά του ο Nicholas Spiro, γενικός διευθυντής της Spiro Sovereign Strategy εκτιμά ότι αυτό που πραγματικά βιώνει η Ευρώπη είναι μια μάχη μεταξύ της Γερμανίας και των αγορών.
"Η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ αγορών και Γερμανίας θα είναι μια μακρά και επώδυνη διαδικασία", δηλώνει με έμφαση ο Spiro.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης