Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Μην παρασύρεστε από το διεθνές ράλι της νέας χρονιάς - Οι αγορές παραμένουν σε alert και αυτό φαίνεται από τα... αμερικανικά ομόλογα

Μην παρασύρεστε από το διεθνές ράλι της νέας χρονιάς - Οι αγορές παραμένουν σε alert και αυτό φαίνεται από τα... αμερικανικά ομόλογα
Παρά το γεγονός ότι το 2012 έκανε την εμφάνιση του με τον καλύτερο τρόπο στις αγορές, οι αναλυτές δεν σταματούν να επισημαίνουν τους κινδύνους για τους επενδυτές.
Ήδη από χτες η Morgan Stanley έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον δείκτη - βαρόμετρο της Wall, τον S&P 500, για τον οποίο βλέπει πτώση το 2012 μέχρι και 7%, ενώ οι αναλυτές άλλων οίκων αναφέρουν ότι μπορεί οι αγορές να βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα, ωστόσο, το γεγονός ότι η ζήτηση στα ομόλογα παραμένει σημαντική, θα πρέπει οι επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί.
Οι αποδόσεις του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου βρίσκεται περίπου 25 μονάδες βάσης κάτω από τα χαμηλά δεκαετίας, γεγονός που δείχνει ότι το σήμα για bullish επενδυτική στρατηγική σήμερα μάλλον είναι λανθασμένο.
Δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της αγοράς που θεωρούν ότι εάν η κρίση στην Ευρώπη συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, τότε η πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί είναι η ασφάλεια των αμερικανικών ομολόγων. Εάν οι αποδόσεις παραμείνουν χαμηλά, τότε η γενικότερη διάθεση για ανάληψη επενδυτικού ρισκου θα είναι οριακή. Μόνο εάν δούμε κάποια ενίσχυση των αποδόσεων θα πρέπει οι επενδυτές να λάβουν το έναυσμα για ανάληψη μεγαλύτερου κινδύνου.
Οι αναλυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το καμπανάκι κινδύνου θα μείνει ενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα αυτό θα μπορεί να φανεί και το επόμενο τρίμηνο, όταν και οι Ευρωπαίοι αναμένεται να δείξουν κατά πόσο μπορεί να τρέξουν κάποιες από τις σημαντικές αποφάσεις που έχουν λάβει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης