Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

HSBC: Δεν συμφέρει κανέναν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ – Schneider: Η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ για να ενισχυθεί η Ευρωζώνη

HSBC: Δεν συμφέρει κανέναν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ – Schneider: Η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ για να ενισχυθεί η Ευρωζώνη
Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις εκφράζονται από δύο κορυφαίους αναλυτές για το μέλλον της Ευρώπης, με τον Poole της HSBC να βλέπει χαμηλές τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, και τον Gallo της Schneider, να θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από την ευρωζώνη.
Χαμηλά βλέπει το ποσοστό των πιθανοτήτων η ευρωζώνη να διασπαστεί, ο Philip Poole, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής της HSBC Global Asset Management, επισημαίνοντας ότι το κόστος τόσο για τους ίδιους τους Ευρωπαίους όσο και για τους πιστωτές τους θα είναι τεράστιο.
«Υπάρχει έντονη φημολογία ότι επίκειται η διάσπαση της ευρωζώνης, αλλά στην ουσία δεν συμφέρει κανέναν μία τέτοια εξέλιξη», αναφέρει ο Poole. Ωστόσο, οι πολιτικοί τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις, ενώ αν και έχουν ανακοινώσει κάποια σχέδια ανακοπής της κρίσης, απουσιάζουν οι λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα να εντείνεται η νευρικότητα των επενδυτών.
Από τη μεριά του όμως, ο Stephen Gallo, επικεφαλής ανάλυσης της Schneider Foreign Exchange, θεωρεί ότι η απειλή διάσπασης του ευρώ είναι ακόμη μπροστά μας. Δεν μπορεί να ξέρει κανείς τι και πως μπορεί να συμβεί η διάσπαση, γι’ αυτό και οι επενδυτές βρίσκονται σε μία στάση αναμονής μειώνοντας τις θέσεις κινδύνου τους.
Ο Gallo θεωρεί ότι εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει, εθελοντικά ή μη, την ευρωζώνη, τότε η Ευρώπη θα βγει ενισχυμένη, μετά το πρώτο σοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης