Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Ποια επενδυτική επιλογή θα είναι ελκυστικότερη σε 20 χρόνια από τώρα; Οι μετοχές ή τα ομόλογα; Τι εκτιμούν 3 κορυφαίοι αναλυτές...

Ποια επενδυτική επιλογή θα είναι ελκυστικότερη σε 20 χρόνια από τώρα; Οι μετοχές ή τα ομόλογα; Τι εκτιμούν 3 κορυφαίοι  αναλυτές...
(upd)Ποια επενδυτική επιλογή θα είναι ελκυστικότερη σε 20 χρόνια από τώρα; Οι μετοχές ή τα ομόλογα; Σύμφωνα με σημαντική μερίδα αναλυτών, σε ορίζοντα 20ετίας μεγάλος νικητής αναμένεται να αναδειχθούν οι μετοχές...
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι αναλυτές, η αυξημένη μεταβλητότητα που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια στην τρέχουσα συγκυρία έχει στρέψει τους επενδυτές στις αγορές ομόλογων. "Αυτό ίσως να είναι λάθος", αναφέρουν.
Γιατί; Γιατί με βάση τα όσα έχει αποδείξει η ιστορία, οι μετοχές έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες έναντι των ομολόγων να προσαρμοστούν στα επίπεδα διαμόρφωσης του πληθωρισμού σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Αυτό όμως δεν σημαίνει, διευκρινίζουν οι αναλυτές, ότι αυτόματα είναι bullish για τις μετοχές. Αντίθετα, επισημαίνουν ότι δεν χρειάζεται υπέρμετρη αισιοδοξία για τις αγορές ομολόγων.
"Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν θα γύριζα την πλάτη μου στις μετοχές αν ήμουν επενδυτής", σχολιάζει ο Jack Bogle, ιδρυτής της Vanguard Group. "Οι κίνδυνοι με τους οποίους σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι είναι ιδιαιτέρως σοβαροί, αλλά οι πιθανότητες λένε ότι μακροπρόθεσμα οι μετοχές θα σημειώνουν καλύτερες αποδόσεις έναντι των ομολόγων", προσθέτει.
"Οι προοπτικές για την αγορά ομολόγων είναι ιδιαιτέρως κακές", τονίζει από την πλευρά του ο Jeremy Siegel, καθηγητής στο Wharton School. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ομόλογα είναι υπερτιμημένα, όπως ήταν οι μετοχές στα τέλη της δεκαετίας του '90.
"Το παιχνίδι στην αγορά ομολόγων δεν έχει ακόμη τελειώσει... πλησιάζει όμως στο τέλος του", επισημαίνει με τη σειρά του ο David Rosenberg, της καναδικής Gluskin Sheff + Associates.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης