Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

High Frequency: Οι Ευρωπαίοι να βρουν τρόπους να ελέγξουν την ελληνική χρεοκοπία - Να βάλουν τα χρήματα στο τραπέζι και να στηρίξουν τις τράπεζες

High Frequency: Οι Ευρωπαίοι να βρουν τρόπους να ελέγξουν την ελληνική χρεοκοπία - Να βάλουν τα χρήματα στο τραπέζι και να στηρίξουν τις τράπεζες
Να βρουν τρόπους ώστε να ελέγξουν την χρεοκοπία της Ελλάδας καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες ο επικεφαλής οικονομολόγος της High Frequency, Carl Weinberg, δείχνοντας τους ότι θα πρέπει να προχωρήσουν σε μέτρα στήριξης των τραπεζών της Ζώνης.
Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να δεσμεύσουν επιπλέον περί τα 300 δισ για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες μπορούν να παραμείνουν ανέπαφες από την ελληνική χρεοκοπία, ανέφερε ο Weinberg, κατακρίνοντας τους Ευρωπαίους θεωρώντας ότι θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα αποφύγει την χρεοκοπία αντί να σχεδιάζουν τώρα μια συνθήκη για την ευρωπαϊκή δημοσιονομική ενοποίηση.
"Βάλτε τα χρήματα στο τραπέζι," ανέφερε ο Weinberg, "έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν ότι καμία τράπεζα δεν θα επιτραπεί να καταρρεύσει. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η κάθε τράπεζα είναι ασφαλής."
"Πρέπει πραγματικά να βρούν έναν τρόπο να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει ομαλά και οργανωμένα. Εάν η Ελλάδα έχει μια άτακτη χρεοκοπία, θα αμφισβητήσει τη θεσμική φερεγγυότητα της ευρωζώνης, δίνοντας μία αίσθηση του τι πραγματικά θα συνέβαινε αν υπήρχαν κι άλλες χρεοκοπίες".
Οι σύνοδοι κορυφής της ΕΕ είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, επειδή μιλούν για λάθος πράγματα. Μάλιστα, την ίδια ώρα έχουν αφήσει να εμπλακούν και τα hedge funds στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να βελτιώσουν τα δικά τους κέρδη, κατέληξε ο Weinberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης