Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Schroders: Ακόμη και ένα haircut 70% δεν θα λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας - HSBC: Μην καθυστερείτε, πρέπει να καταλήξετε σε συμφωνία για το PSI+

Schroders: Ακόμη και ένα haircut 70% δεν θα λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας - HSBC: Μην καθυστερείτε, πρέπει να καταλήξετε σε συμφωνία για το PSI+
Βροχή συνεχίζουν να πέφτουν οι εκτιμήσεις και οι παροτρύνσεις επενδυτικών οίκων και αναλυτών για το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+), καθώς βρισκόμαστε εν αναμονή της οριστικοποίησης της τελικής συμφωνίας.
Ακόμη και με επιβολή haircut 70% στα ελληνικά ομόλογα το ελληνικό πρόβλημα δεν θα επιλυθεί, σχολιάζει, μιλώντας στο Bloomberg, o Keith Wade, επικεφαλής αναλυτής στη Schroders.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή, ανακοίνωσε πως στις διαπραγματεύσεις για το PSI+ εξετάζεται haircut άνω του 70% για τα ελληνικά ομόλογα.
"Δεν πρέπει να καθυστερήσετε άλλο. Πρέπει να καταλήξετε σε συμφωνία για το PSI+" διαμηνύει τόσο προς τις ελληνικές αρχές, όσο και προς τους ιδιώτες επνδυτές ο Steven Major, αναλυτής της HSBC.

Bundesbank: Μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλούσε μεγάλη αναταραχή στις αγορές - Η Ελλάδα παραμένει ερωτηματικό

Μεγάλη αναταραχή στις αγορές θα προκαλούσε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας ή η έξοδος της από το ευρώ, υποστηρίζει ο Ρούντολφ Μπέμλερ, κορυφαίο στέλεχος της Bundesbank.
Σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt», ο Μπέμλερ επισημαίνει ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα αποδεικνυόταν πιο ακριβή για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ από ότι η διαδικασία για το PSI.
Σε αντίθεση προς την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, «η Ελλάδα παραμένει ερωτηματικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπέμλερ, καθώς έχει αποτύχει επανειλημμένα στους μεταρρυθμιστικούς της στόχους. «Μένει να δούμε αν τώρα θα συμφωνηθεί ένα αξιόπιστο πρόγραμμα», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «τα χρήματα δεν θα βοηθήσουν μακροπρόθεσμα τις υπερχρεωμένες χώρες. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης παραμένουν ο μόνος δρόμος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης