Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Επενδυτές, ψηφίστε 100% τις μετοχές - Αποφύγετε τα ομόλογα... συστήνει η BlackRock, την ώρα που η Pimco απομακρύνεται άρον άρον από τα ευρωπαϊκά ομόλογα

 Επενδυτές, ψηφίστε 100% τις μετοχές - Αποφύγετε τα ομόλογα... συστήνει η BlackRock, την ώρα που η Pimco απομακρύνεται άρον άρον από τα ευρωπαϊκά ομόλογα
Να προτιμήσουν τις μετοχές και να αποφύγουν τα ομόλογα, συστήνει στους επενδυτές ο Larry Fink, επικεφαλής της BlackRock.
Σύμφωνα με τον Fink, ο οποίος δηλώνει εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα bullish στις μετοχές, οι επενδυτές πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγουν τα ομόλογα.
"Δεν θεωρώ πως ο κόσμος θα καταρρεύσει. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο οι επενδυτές να αναλαβουν περισσότερο ρίσκο", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Fink.
"Πρέπει να ξεπεραστεί όλος αυτός ο θόρυβος. Όταν βλέπουμε την πορεία των αποδόσεων, η απόφαση είναι εύκολη... Απομακρυνθείτε από τα ομόλογα", προσθέτει.
Στο μεταξύ, underweight σε όλα τα ευρωπαϊκά ομόλογα δηλώνει η Pimco - το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως -  υπό το βάρος των διαστάσεων που έχει λάβει η ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Όπως ανακοινώνει ανώτατο στέλεχος της Pimco, έχει αποσύρει όλες τις επενδύσεις του από τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα, λόγω της κρίσης χρέους και τώρα προσανατολίζεται στο χρέος άλλων χωρών, λιγότερο ριψοκίνδυνων.
"Τα ευρωπαϊκά ομόλογα είναι άκρως επικίνδυνα. Πρέπει να τα αποφύγουμε και να αναζητήσουμε άλλες λιγότερο επικίνδυνες επενδύσεις", σχολιάζει.
Τα κέρδη των αγορών από τις αρχές του 2012 χρειάζονται κάτι παραπάνω από τη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών και τη προθυμία των επενδυτών να παραμείνουν ανεπηρέαστοι από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, δήλωνε χθες ο Μ. El-Erian, επικεφαλής της Pimco, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για νίκη στις αγορές"....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης