Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Ούτε ο ιδιωτικός τομέας θεωρεί πως το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να πετύχει - Σοβαρές επιφυλάξεις εκφράζει τώρα και το IIF...

Ούτε ο ιδιωτικός τομέας θεωρεί πως το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να πετύχει - Σοβαρές επιφυλάξεις εκφράζει τώρα και το IIF...
Έντονες επιφυλάξεις για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος, πέραν του επίσημου τομέα, εκφράζει τώρα και ο ιδιωτικός τομέας.
Όπως αποκαλύπτει σε οικονομικό του δελτίο (Capital Markets Monitor), το IIF, το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο, αν και παραδέχεται πως η νέα δανειακή σύμβαση υπερψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή, η έγκριση αυτή έλαβε χώρα σε ένα περιβάλλον αυξημένης κοινωνικής αντίδρασης για τα νέα μέτρα και συνεχών αμφισβητήσεων από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Το εξαιρετικά αυτό κλίμα, κατά το IIF, ενισχύει τους κινδύνους μη εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, δεδομένης και της βαθιάς ύφεσης στην οποία βρίσκεται βυθισμένη η ελληνική οικονομία στη διάρκεια των τελευταίων ετών.
Ωστόσο, στην έκθεσή του IIF, η αναφορά για την πορεία του σχεδίου αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+) είναι θετική, καθώς γίνεται λόγος για ένα άνευ προηγουμένου σχέδιο αναδιάρθρωσης χρέους, οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του οποίου βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης