Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις 2 Μαρτίου - Στο επίκεντρο Ελλάδα και μόνιμος μηχανισμός στήριξης

tags :
Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις 2 Μαρτίου - Στο επίκεντρο Ελλάδα και μόνιμος μηχανισμός στήριξης
Τη διενέργεια έκτακτης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 2 Μαρτίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΕ, Herman Van Rompuy.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου της ΕΕ, στο επίκεντρο της νέας Συνόδου θα τεθούν τρόποι ανάσχεσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και διασφάλισης της ευρωπαϊκής σταθερότητας, με αιχμή τη δρομολόγηση των αναγκαίων διαδικασιών για την επιτάχυνση της εφαρμογής του μόνιμου μηχανισμού στήριξης της ΕΕ (ESM) από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Υπενθυμίζεται πως ο ESM έχει δανειοδοτική ικανότητα ύψους 500 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, τις εργασίες της Συνόδου θα απασχολήσει και η εκλογή νέου προέδρου της ΕΕ.
Ωστόσο, είναι βέβαιο πως στη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου θα τεθεί επί τάπητος και το θέμα της Ελλάδας, καθώς όπως ανέφεραν νωρίτερα πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, ο οποίος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, A. Merkel, φέρεται να διεμήνυσε προς τους πολιτικούς αρχηγούς κ. κ. Αντ. Σαμαρά και Γ. Παπανδρέου, πως δεν αποκλείεται νέα Σύνοδος Κορυφής, αν δεν υπάρξει απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλαδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης