Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Juncker: Βρισκόμαστε ακόμη μακριά από το στόχο που έχει τεθεί για τη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020 - Στο 123% του ΑΕΠ τον βλέπει ο Schaeuble

Juncker: Βρισκόμαστε ακόμη μακριά από το στόχο που έχει τεθεί για τη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020 - Στο 123% του ΑΕΠ τον βλέπει ο Schaeuble
(upd2)Βρισκόμαστε ακόμη μακριά από το στόχο μείωσης του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, J. C. Juncker, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που ήθελαν τις τελευταίες ημέρες την τρόικα να αναθεωρεί το στόχο για τη μείωση του χρέους στο 129% του ΑΕΠ. Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaueble, αναφέρει πως ο στόχος για τη μείωση του ελληνικού χρέους πιθανότατα να είναι στο 123% του ΑΕΠ έως το 2020.
"Ελπίζω οι Ευρωπαίοι ηγέτες να βρουν λύση για να προσεγγίσουν το στόχο για τη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το βράδυ της Κυριακής", τόνισε σε νέες του δηλώσεις ο πρόεδρος του Eurogroup.
"Έχουμε μια απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου η οποία προβλέπει τη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020. Είμαστε ακόμη μακριά από το στόχο αυτό. Όλες οι συζητήσεις που θα έχω έως το βράδυ της Κυριακής θα έχουν ένα σκοπό: Να προσεγγιστεί ο στόχος που έχει τεθεί", πρόσθεσε ο Juncker.
Με τη σειρά του ο Schaueble δηλώνει πως βασικός στόχος της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση του χρέους της χώρας. "Το ευρώ είναι ασφαλές", πρόσθεσε ο Γερμανός αξιωματούχος.
Βρισκόμαστε κοντά στη λήψη απόφασης για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, δήλάωναν Γερμανοί αξιωματούχοι, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου A. Merkel, του Ιταλού πρωθυπουργού M. Monti και του Λ. Παπαδήμου. Οι τρεις ηγέτες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας θα υπάρξει συμφωνία την Ελλάδα, ήτοι έγκριση του νέου δανειακού προγράμματος τηνς χώρας.
Κατά τους Γερμανούς αξιωματούχους, κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας χρήζουν σαφήνειας, ενώ απομένουν ακόμη ανοιχτά δύο σημαντικά ζητήματα, αυτό του ειδικού λόγαριασμού και εκείνο της εποπτείας.
Η ανάγκη επίλυσης του ελληνικού ζητήματος έχει ενεργοποιήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας και τη Σύνοδο Κορυφής της 2ας Μαρτίου.
Μπορεί η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Merkel να ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή της στη Ρώμη, όπου θα είχε επαφές με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μ. Μonti, αλλά η αντίδραση του Ιταλού αξιωματούχου ήταν άμεση, καθώς μετά από δική του πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης