Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Βενιζέλος: Η Ευρωζώνη πιέζει για την ενεργοποίηση των CACs - Στις 5/4 η ανταλλαγή των ομολόγων που διέπονται από ξένο δίκαιο - Δεν ανησυχεί για την ενεργοποίηση των CDS - Συνεδριάζει εκτάκτως την 1η Μαρτίου το Eurogroup

Βενιζέλος: Η Ευρωζώνη πιέζει για την ενεργοποίηση των CACs - Στις 5/4 η ανταλλαγή των ομολόγων που διέπονται από ξένο δίκαιο -  Δεν ανησυχεί για την ενεργοποίηση των CDS - Συνεδριάζει εκτάκτως την 1η Μαρτίου το Eurogroup
(upd)H Eυρωζώνη ασκεί μεγάλες πιέσεις προς την Ελλάδα για την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs), γνωστοποίησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν ανησυχεί για πιθανή ενεργοποίηση των CDS.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που διέπονται από ξένο δίκαιο θα πραγματοποιηθεί κοντά στις 5 Απριλίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι η ανταλλαγή να πραγματοποιηθεί κοντά στις 5 Απριλίου, επισήμανε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ανέφερε πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να επικυρωθεί η συμφωνία για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
Όπως υποστήριξε στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος, θα βρεθεί τρόπος προκειμένου να αποζημιωθούν οι Έλληνες αποταμιευτές από τη συμμετοχή τους στο PSI+. "Δουλεύουμε μέρα νύχτα για να βρούμε λύση. Πρέπει να υπάρξει λύση χωρίς να δημουργηθούν προβλήματα οικονομικής και νομκής φύσεως", τόνισε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) θα συνεδριάσουν εκτάκτως την 1η Μαρτίου για να αποτιμήσουν τις προσπάθειες της Ελλάδας στην κατεύθυνση της εφαρμογής των όσων έχουν συμφωνηθεί.
Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση του Eurogroup θα λάβει χώρα στο περιθώριο των εργασιών της διήμερης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, η οποία έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 1-2 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης