Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Συμμετέχει στη διαδικασία του PSI η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του Κοινού Κεφαλαίου, με 18 -19 δισ ευρώ

Συμμετέχει στη διαδικασία του PSI η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του Κοινού Κεφαλαίου, με 18 -19 δισ  ευρώ
Θα συμμετάσχει στο PSI η Τράπεζα της Ελλάδας μέσω του Κοινού Κεφαλαίου, το οποίο διαθέτει ελληνικά κρατικά ομόλογα ύψους 18-19 δις. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος απομείωσης του ελληνικού χρέους, του PSI.
Αυτό προέκυψε από τη συνεδρίαση του ΔΣ της Τράπεζας της Ελλάδος το οποίο και αποφάσισε εξ ονόματος του συνόλου των ταμείων, που συμμετέχουν σ' αυτό. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το Κοινό Κεφάλαιο το οποίο διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος συνιστούν τα διαθέσιμα κεφάλαια των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ασφαλιστικών Φορέων.
Όπως είναι γνωστό, τα ασφαλιστικά ταμεία διαθέτουν συνολική κινητή περιουσία περίπου 25 δισ. ευρώ που είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου τοποθετημένη σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Από τη συνολική κινητή περιουσία, τα 18-19 δισ. ευρώ έχουν κατατεθεί σε κοινό λογαριασμό (Κοινού Κεφαλαίου) στην Τράπεζα της Ελλάδος και έχουν επενδυθεί σε ομόλογα, ενώ τα υπόλοιπα έχουν αγοραστεί ομόλογα και τα κρατούν τα ίδια τα ταμεία.
Βάσει της συμφωνίας του PSI και τα ομόλογα που κατέχουν οι ασφαλιστικοί φορείς εντάσσονται στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Με αυτό το δεδομένο και αφού η κυβέρνηση δεν εξαίρεσε τα ασφαλιστικά ταμεία από το "κούρεμα", αυτά θα υποστούν απώλειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης