Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Goldman Sachs: Η Ελλάδα στη μετά PSI+ εποχή - Η ανάπτυξη της ελληνικής οκονομίας, η απόλυτη πρόκληση - Έρχεται ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος

tags :
Goldman Sachs: Η Ελλάδα στη μετά PSI+ εποχή - Η ανάπτυξη της ελληνικής οκονομίας, η απόλυτη πρόκληση - Έρχεται ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος
Τα αποτελέσματα του ελληνικού PSI+ αποτιμά σε έκθεσή της με τίτλο "Greece Post PSI" (Η Ελλάδα στη μετά PSI+ εποχή) η Goldman Sachs, η οποία χαρακτηρίζει αναμενόμενη τόσο την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) όσο και την πυροδότηση των ελληνικών CDS, ενώ χαρακτηρίζει ως ύψιστη πρόκληση για τη χώρα τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ανάπτυξης.
Οι βασικές σκέψεις των αναλυτών της Goldman Sachs:

1) Μεγάλη η συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI+.
H συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI+ ήταν μεγάλη. Με την ενεργοποίηση των CACs, είναι σχεδόν βέβαιη η πιστοποίηση από την πλευρά της ISDA ότι ενεργοποιούνται τα ελληνικά CDS.

2) H αβεβαιότητα παραμένει
- Τι θα γίνει με την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που διέπονται υπό διεθνές δίκαιο;
"Καθώς δεν υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα κεφαλαίων, τα περιθώρια αποπληρωμής των ομολόγων που διέπονται υπό διεθνές δίκαιο είναι μικρά...
- Πως θα μοιάζει η διαδικασία πυροδότησης των ελληνικών CDs;
Η αβεβαιότητα παραμένει αναφορικά με τη διαδικασία πληρωμής των CDS. Κυρίως συνδέεται με τον τύπο των τίτλων που θα επηρεαστούν από την ενεργοποίηση των CDS. Αυτό που θα απασχολήσει εκτενώς την αγορά θα έχει να κάνει με το ποσοστό ζημιών και κερδών... από την όλη διαδικασία.

3) Ελλάδα στη μετά PSI+ εποχή: Σημαντική μείωση στα κόστη χρηματοδότησης.
Η μείωση, κατά τον οίκο, στα κόστη χρηματοδότησης, είναι σημαντική.

4) Αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.
Ο οίκος εστιάζει στις επικειμένες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα στα τέλη Απριλίου - αρχές Μαϊου, γεγονός το οποίο χαρακτηρίζει ως μεγάλη αλλαγή της ελληνικής πολιτικής σκηνής.
"Το παραδοσιακό χάσμα μεταξύ κεντρο - αριστεράς και κεντρο - δεξιάς δεν αποτελεί πια δίλημμα για τους Έλληνες ψηφοφόρους", σχολιάζει ο οίκος, τονίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Παπαδήμο "έφερε νέα χάσματα". Ποια είναι αυτά; Τα πολιτικά κόμματα που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και τα πολιτικά κόμματα που ζητούν την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ.

5) Η απόλυτη πρόκληση: Στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας
Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης κυβέρνησης στην Ελλάδα είναι η δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης... Όχημα θα είναι οι δομικές μεταρρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης