Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Τι σηματοδοτούν οι νέες αξιολογήσεις της Ελλάδας μετά το PSI+; Ότι ένα 3ο πακέτο διάσωσης είναι αναπόφευκτο - Τι εκτιμούν RBS και JPMorgan

Τι σηματοδοτούν οι νέες αξιολογήσεις της Ελλάδας μετά το PSI+; Ότι ένα 3ο πακέτο διάσωσης είναι αναπόφευκτο - Τι εκτιμούν RBS και JPMorgan
Οι νέες αξιολογήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας μετά το PSI+, καθρεφτίζουν, σύμφωνα με μεγάλη μερίδα αναλυτών και επενδυτών, μια και μόνη πραγματικότητα: Ότι η χώρα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης.
Μόλις μια εβδομάδα μετά την οριστική έγκριση των Ευρωπαίων στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, το ΔΝΤ, στην τελευταία έκθεσή του, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η χώρα να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση ή νέα αναδιάρθρωση του χρέους της.
"Η Ελλάδα έχει ακόμη μια μεγάλη ανηφόρα να ανέβει", σχολιάζει ο Harvinder Sian, της Royal Bank of Scotland Group. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι σε θέση να επαναφέρει σε βιώσιμη τροχιά την ελληνική οικονομία.
"Η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο, τρίτο, πακέτο διάσωσης", τονίζει.   
"Υπάρχει μια συγκεκριμένη άποψη: Εάν είναι να χρεοκοπήσεις, τότε κάνε τη χρεοκοπία σου να μοιάζει μεγάλη", σημειώνει από την πλευρά του ο Anders Aslund, του Peterson Institute for International Economics.
Κατά τον Aslund, το ελληνικό χρέος πρέπει να μειωθεί κάτω του 90% του ΑΕΠ για να μπορέσει η χώρα να διασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ.
"Η Ελλάδα ενδεχομένως να χρειαστεί ακόμη 20 δισ. ευρώ εντός των ερχόμενων τριών ετών, εάν βρεθεί εκτός στόχων", εκτιμά η JPMorgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης