Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Δεν αποκλείει νέα ελληνική χρεοκοπία και πληρωμή των CDS η ISDA – Εντείνει τις πιέσεις για συμμετοχή στο PSI+ η ελληνική κυβέρνηση

Δεν αποκλείει νέα ελληνική χρεοκοπία και πληρωμή των CDS η ISDA – Εντείνει τις πιέσεις για συμμετοχή στο PSI+ η ελληνική κυβέρνηση
Δεν αποκλείει νέα ελληνική χρεοκοπία και πληρωμή των ελληνικών CDS η ISDA, σύμφωνα με πολύ έγκυρες πληροφορίες, αναφορικά με τα ελληνικά ομόλογα που υπόκεινται σε ξένο δίκαιο.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται, σε περίπτωση που δεν πληρωθούν τα ομόλογα που υπόκεινται σε ξένο δίκαιο, δεν αποκλείεται να πυροδοτήσουν νέα ενεργοποίηση των ελληνικών CDS.
Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση έλαβε από το Eurogroup την έγκριση να μην πληρώσει τους κατόχους ομολόγων ξένου δικαίου που δεν θα συμμετάσχουν στο PSI+.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για να συμμετάσχουν οι πιστωτές στο PSI+ των εν λόγω ομολόγων λήγει στις 18 Απριλίου, μετά τις πληροφορίες για συνεχιζόμενες αναβολές στις συνελεύσεις των ομολογιούχων. Πρόκειται για ομόλογα αξίας 8,3 δισ. ευρώ.
Ήδη η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται σε δύσκολη θέση με το θέμα των ομολόγων που υπόκεινται σε ξένο δίκαιο, καθώς παροτρύνει τους κατόχους να συμμετάσχουν στο PSI+.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών δηλώνει πως είναι αναγκαίο να συμμετάσχουν στο PSI+ oι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων ξένου δικαίου και να δεχθούν haircut 75%, καθώς, όπως τονίζει «δεν θα υπάρξει καλύτερη προσφορά».
«Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει πως δεν υπάρχουν χρήματα ώστε να πληρώσει τους κατόχους ομολόγων ξένου δικαίου» τονίζεται στο δημοσίευμα των FT, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πηγές της ISDA ότι σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει νέα ελληνική χρεοκοπία και νέα πληρωμή των ασφάλιστρων κινδύνου.
Μάλιστα, ο αναλυτής Harvinder Sian της RBS είχε σχολιάσει πριν από δύο ημέρες ότι «η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων ξένου δικαίου είναι μια ακόμη πηγή ανησυχίας για την Ευρωζώνη και τους επενδυτές».
Διευκρίνισε παρόλα αυτά ότι «η αγορά δεν πρέπει να ανησυχεί υπερβολικά, καθώς τα ποσά που διακυβεύονται δεν είναι μεγάλα για τα ελληνικά ομόλογα ξένου δικαίου και δεν απειλούν στο σύνολό του το PSI+».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης