Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Nέο σήμα κινδύνου για την Ευρώπη εκπέμπει ο Soros - Η κρίση χρέους απειλεί με καταστροφή ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.... Οι πολιτικοί δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα

Nέο σήμα κινδύνου για την Ευρώπη εκπέμπει ο Soros - Η κρίση χρέους απειλεί με καταστροφή ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση....  Οι πολιτικοί δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα
Με νέες, ακόμη πιο δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας, υπό το βάρος της κρίσης χρέους, επανέρχεται στο προσκήνιο ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής George Soros.
Από την Κοπεγχάγη όπου βρέθηκε τη Δευτέρα προειδοποίησε πως η νέα επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους είναι μια πραγματικότητα και μάλιστα έχει φτάσει να απειλεί στο σύνολό την την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Να σημειωθεί πως πρόκειται για τη δεύτερη παρέμβαση - προειδοποίηση του Soros, σε διάστημα μόλις 5 ημερών...
"Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους γίνεται όλο και βαθύτερη και πλέον απειλεί τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης", εκτιμά ο Soros.
"Φοβάμαι πως η κρίση χρέους επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. Δεν έχει ακόμη τελειώσει και δυστυχώς κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση", τονίζει ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής.
"Το ευρώ έχει φτάσει πλέον να αποτελεί σοβαρή απειλή για την πολιτική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, τότε δεν αποκλείεται ακόμη και η καταστροφή της ΕΕ", προσθέτει και εξηγεί "αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι Ευρωπαίοι έχουν παρεξηγήσει ποιο πραγματικά είναι το πρόβλημα".
Κατά τον Soros, οι δημιουργοί του ευρώ δεν αντιλήφθηκαν ποτέ πως και οι αγορές, από μόνες τους, είναι σε θέση να τροφοδοτήσουν ανισορροπίες.
"Οι Ευρωπαίοι εξέλαβαν την κρίση ως μια δημοσιονομική κρίση, αν και πραγματικά είναι μια κρίση που ξεκίνησε από την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος στις ΗΠΑ και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε χάσμα ανταγωνιστικότητας μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών", τονίζει επίσης.

Να σημειωθεί πως στις 11/4 το www.bankingnews.gr ανέφερε:

George Soros: Σε θανατηφόρα φάση έχει εισέλθει η ευρωπαϊκή κρίση χρέους - Πιθανή η διάσπαση της Ευρωζώνης


Το νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο δεν μπορεί να δουλέψει... Δεν αποκλείεται μάλιστα να αποδειχθεί πλήρως καταστροφικό για την Ευρώπη, αναφέρει σε νέο του άρθρο ο διεθνούς φήμης μεγαλοεπενδυτής George Soros.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, τους τελευταίους μήνες η ευρωπαϊκή κρίση χρέους εμφανίζει εκ νέου σοβαρά σημάδια επιδείνωσης. Ο ίδιος παραδέχεται πως οι πράξεις μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης της ΕΚΤ (LTROs) έφεραν μια ανακούφιση στις ευρωπαϊκές τράπεζες και κατ' επέκταση στις αγορές, ωστόσο προειδοποιεί πως η ανακούφιση αυτή δεν είναι δυνατόν να διαρκέσει επ' αόριστον.
Τα θεμελιώδη προβλήματα της Ευρωζώνης, αναφέρει ο Soros, δεν έχουν ακόμη επιλυθεί. Αντίθετα, συνεχίζει, το χάσμα μεταξύ πιστωτών και υπερχρεωμένων χωρών εξακολουθεί να αυξάνεται. "Η κρίση ενδεχομένως να έχει εισέλθει σε μια άκρως θανατηφόρα φάση", τονίζει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η διάσπαση της Ευρωζώνης δεν θα πρέπει να θεωρείται αδιανόητη, αλλά αντίθετα πιθανή εντός των ερχόμενων ετών.  
"Η ειδική μεταχείριση των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ θα αποθαρρύνει άλλους επενδυτές από το να διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους κρατικό χρέος", αναφέρει στη συνέχεια.
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι χώρα και είναι απίθανο να επιβιώσει", εκτιμά ο Soros, καλώντας τους Ευρωπαίους ηγέτες να παραδεχθούν πως οι πολιτικές που ασκούν δεν θεωρούνται παραγωγικές, αλλά αντίθετα αντιπαραγωγικές και αναποτελεσματικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης