Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Αύξηση των πόρων του ΔΝΤ κατά 400 δισ. δολάρια επιθυμεί η Κριστίν Λαγκάρντ – Υποβαθμίζεται ο αρχικός στόχος των 500 δισ. για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους

Αύξηση των πόρων του ΔΝΤ κατά 400 δισ. δολάρια επιθυμεί η Κριστίν Λαγκάρντ – Υποβαθμίζεται ο αρχικός στόχος των 500 δισ. για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ελπίζει να αυξήσει τους πόρους του κατά 400 δισ. δολάρια ή και περισσότερα στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους, δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της σε ιταλική εφημερίδα, που δημοσιεύεται σήμερα.
Παρότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να λάβει τη συναίνεση όλων των πλευρών, η επικεφαλής του ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι το Ταμείο υποβαθμίζει το στόχο αύξησης των πόρων του που είχε τεθεί στα 500 δισ. δολάρια.
«Ελπίζω αυτή την εβδομάδα να συμφωνήσουμε στα 400 δισ. δολάρια. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε», δήλωσε η κ. Λαγκάρντ στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.
Η κ. Λαγκάρντ επιβεβαίωσε με αυτόν τον τρόπο προηγούμενες φήμες ότι ο στόχος αύξησης της δύναμης πυρός του ΔΝΤ υποβαθμίζεται σε σχέση με τα τέλη Δεκεμβρίου.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «είμαι έτοιμη να δώσω λίγο χρόνο μερικών εβδομάδων ώστε οι κυβερνήσεις να λάβουν την έγκριση των εθνικών κοινοβουλίων τους».
Υπενθυμίζεται ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από την Ευρώπη και την G20 δήλωναν την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Λαγκάρντ πλέον κάνει λόγο για περίπου 400 δισ. δολάρια σε νέα χρηματοδότηση, τα οποία θα οδηγήσουν σε 320 δισ. δολάρια δανειστικής ισχύς για το ΔΝΤ, χαμηλότερα από τον προηγούμενο στόχο για 500 δισ. δολάρια.
Πάντως, σε δηλώσεις της η επικεφαλής του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι "η Ευρώπη δεν έχει ακόμη διαφύγει τον κίνδυνο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης