Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Βολές Ερντογάν κατά της Standard & Poor's: Αναβαθμίζετε τη χρεοκοπημένη Ελλάδα και υποβαθμίζετε την αναπτυσσόμενη Τουρκία - Αυτά είναι ανοησίες!

Βολές Ερντογάν κατά της Standard & Poor's: Αναβαθμίζετε τη χρεοκοπημένη Ελλάδα και υποβαθμίζετε την αναπτυσσόμενη Τουρκία - Αυτά είναι ανοησίες!
Δριμεία επίθεση κατά του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's, με αφορμή την πρόσφατη υποβάθμιση του outlook της Τουρκίας, σε σταθερό, από θετικό προηγουμένως, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν.
Κατά τις πληροφορίες, ο Ερντογάν φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον S&P: "Αναβαθμίσατε τη χρεοκοπημένη Ελλάδα και υποβαθμίσατε την Τουρκία. Αυτά είναι ανοησίες! Κανένας δεν μπορεί να το πιστέψει. Δεν μπορείς να ξεγελάσεις τον Ταγίπ Ερντογάν. Γιατί; Γιατί έχει μια αναπτυσσόμενη χώρα!".
Παράλληλα, όπως διεμήνυσε ο Ερντογάν, η Τουρκία δεν αποκλείεται να αποφασίσει ότι πλέον, μετά την εξέλιξη αυτή, δεν αναγνωρίζει τoν S&P ως επίσημο οίκο αξιολόγησης...
Υπενθυμίζεται εδώ πως όπως ανέφερε χθες, Τετάρτη, το www.bankingnews.gr, πιθανότητες μικρότερες του 30% δίνει στο ενδεχόμενο αναβάθμισης της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας η Standard & Poor's.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στελέχη του οίκου "οι πιθανότητες αναβάθμισης της αξιολόγησης της Τουρκίας σε διάστημα 12 μηνών είναι λιγότερες από 1 στις 3".
Υπενθυμίζεται εδώ πως την περασμένη Τρίτη, η Standard & Poor’s υποβάθμισε σε σταθερό, από θετικό προηγουμένως, το outlook της τουρκικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης