Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Τρομοκρατούν τους Έλληνες οι ξένοι - Θα χρεοκοπήσετε, θα βγείτε από το ευρώ, θα επιστρέψετε στην δραχμή...

Τρομοκρατούν τους Έλληνες οι ξένοι - Θα χρεοκοπήσετε, θα βγείτε από το ευρώ, θα επιστρέψετε στην δραχμή...
Μόλις δύο ημέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης των εκλογών της 6ης Μαΐου, οι Ευρωπαίοι, οι αναλυτές, οι πολιτικοί και όλοι οι... "εμπλεκόμενοι" έχουν αρχίσει να κλιμακώνουν τις πιέσεις και τις απειλές προς τους Έλληνες για την επόμενη μέρα των εκλογών.
Οι ξένοι περιγράφουν την ανάγκη σχηματισμού μίας κυβέρνησης που θα προωθήσει όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στο κείμενο του Μνημονίου ΙΙ. Μάλιστα, οι αναλυτές θεωρούν ότι μετά τις εκλογές υπάρχει ο κίνδυνος να αρχίσει και πάλι δημόσιος διάλογος για την έξοδο ή όχι της χώρας από το ευρώ. Σε περίπτωση νίκης των αντιευρωπαϊκών κομμάτων υπάρχει το ενδεχόμενο αποχώρησης της χώρας από τη ζώνη του ευρώ. Η απόφαση δεν πρόκειται καν να ληφθεί στην Αθήνα. Εάν οι πιστωτές της -κυρίως οι Γερμανοί- αμφισβητήσουν την εφαρμογή του μνημονίου, τότε θα κλείσουν τη στρόφιγγα οικονομικής ενίσχυσης.
Πέρα από το πολιτικό σκηνικό και την ενδεχόμενη μετεκλογική αστάθεια, οι Ευρωπαίοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους και γιʼ αυτό καθ΄αυτό το Πρόγραμμα, αφού πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι τα αριθμητικά δεδομένα παραμένουν αρνητικά. Μόλις χτες, ο οίκος αξιολόγησης Fitch διέγνωσε ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι πιθανότητες εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, εξέλιξη που φαινόταν αδιανόητη μόλις δύο μήνες μετά την ιστορικής διαστάσεων αναδιάρθρωση χρέους που πραγματοποιήθηκε για τη χώρα μας.
Παράλληλα, έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τρεις αναλύσεις επενδυτικών, της UBS, της Bank of America/Merrill Lynch και της Credit Suisse που προειδοποιούν για τον κίνδυνο να μην υπάρξει κυβέρνηση που να υποστηρίξει στο πρόγραμμα προσαρμογής γεγονός που θα κόψει το "οξυγόνο" της χρηματοδότησης της χώρας.
Παράλληλα, το σύνολο των ξένων ΜΜΕ κάνουν άμεση σύνδεση των εκλογών με την πληρωμή των υποχρεώσεων της ελληνικής κυβέρνησης, αναλόγως του αποτελέσματος, επιτείνοντας την πίεση προς τους Έλληνες ψηφοφόρους. Παράλληλα, υπάρχει πάντα και η «απειλή» της έλευσης της τρόικας στην χώρα, δέκα μέρες μετά τις εκλογές, προκειμένου να αξιολογήσει το νέο πολιτικό τοπίο στη χώρα και αν οι δεσμεύσεις έχουν καλυφθεί.
Ανάλογες δηλώσεις υπήρξαν και από την Ευρώπη κι από το ΔΝΤ, με την επισήμανση ότι δεν περιμένουν τίποτε λιγότερο από πολιτική σταθερότητα μετά τις εκλογές. Αν προσθέσει κανείς και τις δηλώσεις Γιούνκερ, ο οποίος ουσιαστικά προειδοποίησε ότι αν υπερισχύσουν οι αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις στις εκλογές, η χρηματοδότηση θα διακοπεί, έχει κανείς ολόκληρη την εικόνα.
Την ίδια ώρα ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, προειδοποιεί ότι «αν οι Έλληνες ψηφίσουν κόμματα που απορρίπτουν τους όρους της τρόικας, η χώρα και η Ευρώπη θα εισέλθουν στον δρόμο της αστάθειας». Ο Γερμανός κάνει λόγο για «ιστορικής σημασίας» απόφαση που πρέπει να λάβουν οι ψηφοφόροι στις εκλογές 2012, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη χωρίς την ευρωπαϊκή βοήθεια, η οποία «είναι σαφές ότι θα χορηγείται μόνον εφόσον εφαρμόζονται οι αποφάσεις της τρόικας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης