Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Γερμανικές απειλές για παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν δεν τηρηθεί το Μνημόνιο - Σχέδιο για την έξοδο της Ευρωζώνης από την κρίση χρέους καταρτίζουν Draghi, Barroso, Rompuy και Juncker

Γερμανικές απειλές για παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν δεν τηρηθεί το Μνημόνιο - Σχέδιο για την έξοδο της Ευρωζώνης από την κρίση χρέους καταρτίζουν Draghi, Barroso, Rompuy και Juncker
(upd3)Νέα αυστηρά τελεσίγραφα προς την Ελλάδα στέλνει η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel.
Mιλώντας σε εκδήλωση της Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Βερολίνο, έκανε γνωστό πως σχεδιάζει να παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την Ελλάδα, αν η Αθήνα δεν τηρήσει τα όσα προβλέπει το Μνημόνιο, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Παραλληλα, απευθυνόμενη στα ελληνικά κόμματα, κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία χαλάρωση των όρων του Μνημονίου.
"Δεν προβλέπεται παραβίαση των όρων του Μνημονίου που έχει υπογραφεί με χώρα της Ευρωζώνης. Σε αυτή την περίπτωση η εν λόγω χώρα θα παραπεμφθεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο" τόνισε η Καγκελάριος.
Υπενθυμίζεται πως, σήμερα, Δευτέρα, υπήρξε κατ' ιδίαν συνάντηση μεταξύ της Καγκελαρίου Α. Μerkel και του προέδρου της Κομισιόν, J. M. Barroso. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Ιουνίου, αφού η Σύνοδος του Μαϊου ήταν άτυπη και δεν ελήφθησαν αποφάσεις. Επομένως, καθοριστικές για το μέλλον της Ευρωζώνης θα είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο του Ιουνίου, στο επίκεντρο της οποίας αναμένεται να βρεθεί μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο σύστασης πανευρωπαϊκού μηχανισμού εγγύησης καταθέσεων.

CNBC: Η Ευρώπη επιχειρεί το μεγάλο βήμα προς τη δημοσιονομική ένωση
Η Ευρώπη, με επίκεντρο τη Γερμανία, επιχειρεί το μεγάλο βήμα προς τη δημοσιονομική ένωση, αναφέρει την ίδια ώρα το CNBC.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel, πιέζει πλέον ανοικτά για την υιοθέτηση πιο φιλόδοξων μέτρων για την Ευρωζώνη, όπως τη σύσταση μιας κεντρικής αρχής για τη διαχείριση των δημοσιονομικών θεμάτων των ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και την μεταφορά επιπλέον εξουσιών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων.
Ταυτόχρονα, φέρεται πως η Merkel ζητά πλέον μια πιο οργανωμένη και συντονισμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση, στην κατεύθυνση της αναμόρφωσης της αγοράς εργασίας και των φορολογικών συστημάτων.

Wall Street Journal: Κάμπτει τις αντιρρήσεις του για την έκδοση ευρωομολόγου το Βερολίνο
Σήμα πως είναι πρόθυμη να εξετάσει την ιδέα του ευρωομολόγου φέρεται να στέλνει η Γερμανία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το Βερολίνο φέρεται πως κάμπτει τις αντιρρήσεις του για την έκδοση ευρωομολόγου, καθώς εμφανίζεται πρόθυμο να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως επίσης και το ενδεχόμενο περαιτέρω στήριξης του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου.
"Το αν τελικά το Βερολίνο κάμψει τις αντιρρήσεις του στα ανωτέρω θα εξαρτηθεί από το αν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι έτοιμες να αποδεχθούν τη μεταφορά περισσότερων εξουσιών στις Βρυξέλλες", φέρεται να δηλώνει στην εφημερίδα Γερμανός αξιωματούχος.

Σχέδιο για την έξοδο της Ευρωζώνης από την κρίση χρέους καταρτίζουν Draghi, Barroso, Rompuy και Juncker
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag, σχέδιο για την έξοδο της ευρωζώνης από την κρίση χρέους καταρτίζουν οι κ. κ. M. Draghi, διοικητής της ΕΚΤ, Herman Van Rompuy, πρόεδρος της ΕΕ, J. C. Juncker, πρόεδρος του Eurogroup και J. M. Barroso, πρόεδρος της Κομισιόν.
"Το σχέδιο αυτό θα υποβληθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου" αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.
Στο σχέδιο των "τεσσάρων" για την Ευρωζώνη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι εξής προτάσεις:
- Η ενίσχυση των εξουσιών των θεσμών της ΕΕ, έναντι της κατάρτισης των εθνικών προϋπολογισμών.
- Η δημιουργία πανευρωπαϊκής εποπτικής αρχής για τις τράπεζες.
- Η εναρμόνιση των εθνικών φορολογικών πολιτικών, σε επίπεδο ευρωπαϊκό.

(Πρώτη ενημέρωση 09:11)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης