Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Πιθανό reverse split στο ADRs της Εθνικής αν μείνει κάτω από το 1 δολ για καιρό, θα συνδυαστεί και με reverse split και στην μετοχή στο ΧΑ λόγω της αμκ από το ΤΧΣ

  Πιθανό reverse split στο ADRs της Εθνικής αν μείνει κάτω από το 1 δολ για καιρό, θα συνδυαστεί και  με reverse split και στην μετοχή στο ΧΑ λόγω της αμκ από το ΤΧΣ
Αν απαιτηθεί το ADRs της Εθνικής θα υποστεί και νέο reverse split - Η αμερικανική νομοθεσία δεν επιτρέπει διαπραγμάτευση μιας μετοχής κάτω από 1 δολάριο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα
Το ADRs της Εθνικής τράπεζας είναι πιθανό να βρεθεί στο επίκεντρο εκ νέου είτε λόγω της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου είτε αν  η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινωθεί

Αν η μετοχή της Εθνικής υποχωρήσει σημαντικά θα συμπαρασύρει και το ADRs τον ειδικό τίτλο των ξένων εταιριών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.
Η Εθνική τράπεζα έχει ήδη προχωρήσει σε reverse split στο ADRs καθώς στο παρελθόν διαπραγματευόταν στα 0,45-0,50 δολάρια.
Η αμερικανική νομοθεσία δεν επιτρέπει την διαπραγμάτευση μιας μετοχής για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από το 1 δολάριο.
Το ADRs της Εθνικής βρίσκεται στα 1,19  δολάρια δηλαδή είναι πολύ κοντά στην μετοχή της Εθνικής στο ΧΑ που έκλεισε χθες στα 0,9150 ευρώ.
Αν η μετοχή της Εθνικής στο ελληνικό χρηματιστήριο λόγω της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου βρεθεί στα 0,40 με 0,60 ευρώ τότε το ADRs στις ΗΠΑ θα βρεθεί κάτω του 1 δολαρίου.
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει νέο reverse split που ίσως να είναι ανάλογο με ένα πιθανό reverse split που μπορεί να ζητηθεί από το ΤΧΣ.
Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν προ του reverse split που είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2011 το ADRs ισοδυναμούσε με ADRs Χ 5 δια την συναλλαγματική ισοτιμία και το αποτέλεσμα προσέγγιζε την χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής της Εθνικής στο ΧΑ.
Η σχέση αυτή μετά το reverse split άλλαξε και πλέον το ADRs ισούται όσο η μετοχή της Εθνικής στο ΧΑ δια την συναλλαγματική ισοτιμία προφανώς καθώς το ADRs αποτιμάται σε δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης