Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Πως σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα - Ανακούφιση για την εκλογή Σαμαρά - "Δύσκολες" οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης

Πως σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα - Ανακούφιση για την εκλογή Σαμαρά -
(upd2) Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ είναι τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών, με τους ανταποκριτές να τονίζουν πως οι Έλληνες ψηφοφόροι προτίμησαν τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που, όπως γράφουν, θα εξασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, εξετάζοντας τα σενάρια της επόμενης ημέρας.
«Τα κόμματα που είναι υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας εξασφαλίζουν κυβερνητική πλειοψηφία» είναι ο τίτλος του θέματος που φιλοξενεί το πρακτορείο Reuters, στο οποίο τονίζεται ότι έχασε με μικρή διαφορά η ριζοσπαστική αριστερά, η οποία απέρριψε τη λιτότητα.
Το CNN επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στη νίκη του Αντώνη Σαμαρά και τις διεργασίες που ξεκινούν με τα άλλα κόμματα προκειμένου να επιτευχθεί ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης συνεργασίας που θα αναλάβει να τηρήσει τα συμπεφωνημένα με τους πιστωτές της χώρας. Το αμερικανικό δίκτυο σημειώνει επίσης ότι η πιθανή ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία είχε τρομάξει την Ευρώπη και τις διεθνείς αγορές.
«Σε αναζήτηση κυβέρνησης η Ελλάδα, την στιγμή που τα μετρητά λιγοστεύουν και η Ευρώπη απαιτεί νέα μέτρα», αναφέρει το Bloomberg.
Το BBC κάνει λόγο για «οριακή νίκη» του Αντώνη Σαμαρά και χαρακτηρίζει «δύσκολες» τις συνομιλίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για το σχηματισμό κυβέρνησης.
«Οι Έλληνες ψηφοφόροι δίνουν μια ευκαιρία στο κοινό νόμισμα και την Ευρώπη», είναι ο τίτλος της Guardian.
Η εφημερίδα εκτιμά πως η νίκη του Αντώνη Σαμαρά αποτρέπει προς το παρόν την κατάρρευση του κοινού νομίσματος.
Η γαλλική Le Monde, εκτιμά ότι οι Ευρωπαίοι θα δώσουν την απαραίτητη πίστωση χρόνου στον Αντώνη Σαμαρά σημειώνοντας πως η «επιμήκυνση» ήταν βασικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου της ΝΔ.
Η εφημερίδα La Republica, σημειώνει ότι η Ευρώπη μπορεί να πάρει ανάσα ανακούφισης, αφού η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, είναι σε θέση να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Το Reuters σημειώνει πως η διχασμένη πλέον Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα κοινωνικής έκρηξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης