Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

ΕΕ: Αδιαπραγμάτευτα τα βασικά σημεία του Μνημονίου - Περιθώριο για αλλαγές στις λεπτομέρειες - Juncker: Ναι σε παράταση του χρόνου για δημοσιονομική προσαρμογή

ΕΕ: Αδιαπραγμάτευτα τα βασικά σημεία του Μνημονίου - Περιθώριο για αλλαγές στις λεπτομέρειες - Juncker: Ναι σε παράταση του χρόνου για δημοσιονομική προσαρμογή
(upd2)Πρόθυμη να συζητήσει, ακόμη και εντός της εβδομάδας, τις ενδεχόμενες προσαρμογές του Μνημονίου με την Ελλάδα, εμφανίζεται η ΕΕ. Ωστόσο όπως διαμηνύουν, τόσο η Κομισιόν, όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup, J.C. Juncker δεν τίθεται θέμα νέου Μνημονίου ή ριζικών αλλαγών στο οικονομικό πρόγραμμα, παρά μόνο ορισμένες τροποποιήσεις.
Σύμφωνα με τον Juncker, δεν μπορούν να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, αλλά μπορεί να υπάρξει συζήτηση για παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.
"Δεν τίθεται θέμα νέου μνημονίου" διαμηνύει στο ίδιο μήκος κύματος και η Κομισιόν, ζητώντας άμεση υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Η ΕΕ θα αναζητήσει πολιτικά αποδεκτό δρόμο για την ΕΕ και την Ελλάδα και μετά μαζί με την τρόικα θα ανταποκριθεί στο ελληνικό αίτημα για προσαρμογή, αποκάλυψε νωρίτερα άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Ξεκαθαρίζει, πάντως, ότι οι δύο βασικοί στόχοι, η βιωσιμότητα του χρέους και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις παραμένουν αδιαπραγμάτευτοι. Περιθώριο δίνεται μόνο για ''λεπτομέρειες'' του πακέτου διάσωσης, όπως το έθεσε.
Το νέο αναθεωρημένο μνημόνιο αναμένεται να συμφωνηθεί εντός του καλοκαιριού.
Ο αξιωματούχος διευκρίνισε επίσης ότι η βοήθεια προς την Ισπανία παραμένει επικεντρωμένη στον τραπεζικό τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης