Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Ετοιμάζουν πακέτο – μαμούθ ύψους 2 τρισ. ευρώ οι Ευρωπαίοι; - Έντονη φημολογία ότι οι αντιρρήσεις της Merkel έχουν καμφθεί από τις πιέσεις Monti – Hollande – Η Σύνοδος θα κρίνει εάν οι παρασκηνιακές δράσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας απέδωσαν

Ετοιμάζουν πακέτο – μαμούθ ύψους 2 τρισ. ευρώ οι Ευρωπαίοι; - Έντονη φημολογία ότι οι αντιρρήσεις της Merkel έχουν καμφθεί από τις πιέσεις Monti – Hollande – Η Σύνοδος θα κρίνει εάν οι παρασκηνιακές δράσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας απέδωσαν
Την εκτίμηση ότι οι Ευρωπαίοι ετοιμάζουν ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα διάσωσης του ευρω, εξέφρασε ο Jeffrey Saut, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Raymond James, και μάλιστα εις εκ των περισσότερο αξιόπιστων αναλυτών της Wall Street.
Σε συνέντευξη του, κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή συνάντηση των τεσσάρων ηγετών της ευρωζώνης, της A. Merkel, του F. Hollande, του M. Monti και του M. Rajoy, ο Saut ανέφερε ότι ο Γάλλος και ο Ιταλός ηγέτης πιέζουν την καγκελάριο να αποδεχτεί ένα μεγάλο πακέτο στήριξης του ευρώ. Ωστόσο, η Merkel αν και θέλει να το αποφύγει προς στιγμήν, αναγκάστηκε να υιοθετήσει ένα περισσότερο φιλοαναπτυξιακό πακέτο, αν και οι λεπτομέρειες του δεν έχουν ξεκαθαρίσει πώς θα δομηθεί ή το πώς θα χρηματοδοτηθεί.
«Αυτό που ‘διαβάζω’ πίσω από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων είναι ότι γίνονται προετοιμασίες ώστε να δοθεί τέλος στην κρίση μέσω ενός πακέτου που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 2 τρισ. ευρώ. Αν συμβεί αυτό, νομίζω, ότι η Federal Reserve πρέπει να δράσει άμεσα για τη στήριξη της ισορροπίας της ρευστότητας στο αμερικανικό σύστημα, προκειμένου να κρατήσει το δολάριο από την ανατίμηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Saut.  Μένει να δούμε αν και πως θα επιβεβαιωθούν αυτές οι φήμες, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Raymond James.
Υπενθυμίζεται ότι χτες οι τέσσερις ηγέτες συμφώνησαν σε μία πρόταση για αναπτυξιακό πακέτο ύψους 130 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης.
Η ΕΕ έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα για τη στήριξη της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, M. Monti, παραδεχόμενος ωστόσο πως τα βήματα αυτά δεν αρκούν, καθώς χρειάζονται περισσότερα. "Έχουμε στη διάθεσή μας μία εβδομάδα για να σώσουμε το ευρώ", ήταν η δραματική έκκληση του Monti.
Η Σύνοδος Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας πρέπει να λάβει μέτρα για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών στην Ευρωζώνη, τόνισε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος F. Hollande.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης