Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Ανεβάζουν τους τόνους οι Γερμανοί αναλυτές δείχνοντας την πόρτα της εξόδου από το ευρώ και για την Ελλάδα αλλά και για την… Πορτογαλία – Συστήνουν διάσπαση της ευρωζώνης για να μείνει αλώβητος ο πυρήνας

Ανεβάζουν τους τόνους οι Γερμανοί αναλυτές δείχνοντας την πόρτα της εξόδου από το ευρώ και για την Ελλάδα αλλά και για την… Πορτογαλία – Συστήνουν διάσπαση της ευρωζώνης για να μείνει αλώβητος ο πυρήνας
Κλιμακώνουν τις πιέσεις στην ευρωζώνη οι Γερμανοί, ρίχνοντας νέο λάδι στη φωτιά μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, την οποία πολλοί αναλυτές έχουν συνδέσει με την επιβίωση του ίδιου του ευρώ.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo), Hans-Werner Sinn «το ευρώ θα επιβιώσει μόνο αν αποχωρήσουν Ελλάδα και Πορτογαλία. Αυτές οι δύο χώρες δεν τα καταφέρνουν με το ευρώ και πρέπει να υποτιμήσουν τα νομίσματά τους», υποστηρίζει.
Η αδυναμία υποτίμησης του νομίσματος, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Πορτογαλία, δημιουργεί φούσκες στην αγορά, οι οποίες όταν θα σκάσουν οι συνέπειες δεν μπορεί να προβλεφθούν, ανέφερε ο Sinn.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι προ ημερών οι αναλυτές δύο εκ των μεγαλύτερων τραπεζών της Γερμανίας, της Deutsche Bank και της Commerzbank, προέβλεπαν την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ και τη διάσπαση της Ευρωζώνης, καθώς η πρόσκαιρη ανακούφιση από το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα δεν είναι αρκετή για την επίλυση των μακροχρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν την Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον Georg Schuh, επικεφαλής αναλυτής και CIO της Deutsche Bank Assets Management, ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης παραμένει. Όπως εξηγεί, η διάσπαση του ευρώ συνιστά ένα πολύ πιθανό σενάριο, καθώς δεν υπάρχει καμία πειστική και αποφασιστική λύση στα προβλήματα της Ευρωζώνης.
Κατά τον Schuh, ακόμη κι αν η ΕΚΤ αναλάβει περαιτέρω δράση, τα βασικά προβλήματα της Ευρωζώνης δεν πρόκειται να εξαφανιστούν.
Το εκλογικό αποτέλεσμα  στην Ελλάδα δεν φαίνεται να έπεισε ούτε τον Joerg Kramer, επικεφαλής οικονομολόγο της Commerzbank, ο οποίος συνεχίζει να εκτιμά πως αργά η γρήγορα η Ελλάδα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία και στην έξοδο από το ευρώ.
"Η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους ακόμη κι αν εκείνοι έχουν χαλαρώσει. Κάποια στιγμή η χώρα θα χάσει παντελώς την αξιοπιστία της", προβλέπει ο Kramer. Η Ελλάδα τελικά, συνεχίζει, θα χρεοκοπήσει και θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης