Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Νέο όχι του ΔΝΤ στο ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου της Ελλάδας - "Δεν βρίσκομαι σε διάθεση... " η αποστομωτική δήλωση της Lagarde

Νέο όχι του ΔΝΤ στο ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου της Ελλάδας -
(upd)Κλείνει κάθε παράθυρο επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου για την Ελλάδα η επικεφαλής του ΔΝΤ, C. Lagarde. "Δεν βρίσκομαι σε διάθεση για καμία επαναδιαπραγμάτευση για το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας", φέρεται να δήλωσε σε συνέντευξή της στο CNBC.
Εντός των ερχόμενων 48 ωρών πιάνει δουλειά η τρόικα στην Αθήνα, για την παρακολούθηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας, είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα σε παρόμοια τοποθέτησή της η ίδια.
Υπενθυμίζεται πως το www.bankingnews.gr έχει ήδη αναφέρει πως από την ερχόμενη Πέμπτη έως και το Σάββατο θα βρεθούν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τριμερούς, ενώ από σήμερα έχουν ήδη πιάσει δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα.
Εστιάζοντας η Lagarde στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, εμφανίζεται ελαφρώς πιο αισιόδοξη, αφού μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της περασμένης εβδομάδας, η επικεφαλής του ταμείου επισημαίνει πως "η Ευρώπη πλέον αντιμετωπίζει στη ρίζα της την κρίση χρέους". Ωστόσο εκφράζει αντιρρήσεις για το αν πρέπει τελικά η ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκιά της.
Όσο για την Ισπανία, η Lagarde τόνισε πως μετά τις αποφάσεις της Συνόδου, ανοίγει ο δρόμος για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών από τον ΕSM.

(Πρώτη ενημέρωση 19:20)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης